Дуже смачний полуничний чізкейк, який завжди виходить ідеальним
Дуже смачний полуничний чізкейк, який завжди виходить ідеальним

Дуже смачний полуничний чізкейк, який завжди виходить ідеальним

«Вже за кілька тижнів прилавки ринків та магазинів будуть переповнені свіжою солодкою полуницею, а ми думатимемо, як її використати. Пропоную підготуватися заздалегідь і зберегти рецепт ніжного чізкейка Нью-Йорк з ароматним полуничним соусом», — радить колишня кухарка французького ресторану з трьома зірками Мішлен, а зараз авторка кулінарного сайту madamevorger.com та блогу в Instagram Анастасія Ворже.

Чізкейк часто асоціюється із чимось складним у виконанні, що забирає багато часу, а виходить через раз. Але дозвольте переконати вас — це не так. Рецепт, який я пропоную, дуже простий і не потребує ані водяної бані, ані інших ускладнень. Дотримуючись порад, зазначених нижче, ви маєте всі шанси стати королевою чізкейків! До того ж готувати чізкейк дуже просто та приємно.

Кілька важливих порад:

Щоб досягти тієї самої ніжної текстури чізкейку, потрібно взяти саме вершковий сир, а не звичайний.

Виймаємо всі інгредієнти з холодильника заздалегідь, адже вони мають бути кімнатної температури.

Начинку змішуємо міксером, але ніжно, не додаючи зайве повітря, оскільки воно може стати причиною утворення тріщин.

У багатьох рецептах чізкейк печуть на водяній бані. Ми полегшимо собі життя і просто запечемо його в духовці. На кінцевий результат це не вплине! А головне — жодної мороки з фольгою та водою.

Раджу взяти форму зі знімним дном діаметром 20–23 см.

Полуничний соус не є обов’язковим елементом, але він додає приємний кислуватий присмак, який балансує смак. Ви можете приготувати соус з інших фруктів чи ягід в залежності від сезону.

Дуже смачний полуничний чізкейк, який завжди виходить ідеальним - Фото 1

Інгредієнти:

Основа:

·       230 г хрумкого печива

·       110 г вершкового масла

Сирна маса:

·       500 г вершкового сиру (типу Філадельфія)

·       125 г сметани

·       230 г цукру

·       2 ст. л. борошна

·       цедра 1 лимона

·       3 яйця

·       1 ч. л. ванільного екстракту

Полуничний соус:

·       500 г полуниці

·       сік 1/2 лимона

·       30 г цукру

·       1 ч. л. ванільного екстракту

Дуже смачний полуничний чізкейк, який завжди виходить ідеальним - Фото 2

Рецепт чізкейку:

Основа:

1.    Духовку розігріваємо до 160°С чи до 140°С, якщо з вентиляцією.

2.    Форму змащуємо вершковим маслом і встеляємо пергаментом дно та стінки форми. Важливо, щоб папір на дні був ширшого радіусу, аніж дно форми. Це допоможе вам перенести готовий чізкейк на блюдо для сервірування.

3.    Печиво перемелюємо у блендері в дрібну крихту або кришимо руками. Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану. Змішуємо масло і крихти до консистенції «мокрого піску». Висипаємо крихти у форму та розподіляємо по дну. Беремо склянку і втрамбовуємо крихти, намагаючись створити борти по краях форми. Якщо не хочете морочитись з бортиками, можна зробити тільки дно.

Сирна маса та випікання:

1.    У великій мисці міксером збиваємо вершковий сир протягом 30 секунд. Додаємо борошно і збиваємо ще 10 секунд. Докладаємо сметану, ваніль, цедру та цукор. Вимішуємо 15 секунд. По одному додаємо яйця та вмішуємо кожне по 5 секунд.

2.    Виливаємо начинку у форму та випікаємо протягом 55 хвилин. Потім вимикаємо духовку і даємо чізкейку охолонути в духовці з ледь відкритими дверцятами. Це допоможе десерту уникнути температурний шок та опадання. Ставимо готовий чізкейк в холодильник до повного охолодження (в ідеалі залишити на ніч).

Полуничний соус та подача:

1.    Одну половину загальної кількості полуниці ріжемо на шматочки, а другу (ту, що красивіша) — навпіл. У каструлю насипаємо цукор, вливаємо лимонний сік, додаємо ваніль та першу половину полуниці. Ставимо на середній вогонь і варимо 10 хвилин, поки ягода не перетвориться на джем. Аромат буде неперевершений! Знімаємо з вогню і додаємо половинки красивої полуниці, перемішуємо та залишаємо охолонути.

2.    Перед подачею виймаємо чізкейк з холодильника. Знімаємо кільце та відклеюємо папір від бортів. Беремо за папір на дні і обережно переносимо чізкейк на блюдо. Прибираємо папір і прикрашаємо полуничним соусом. Кличемо до столу близьких для чаювання, хоча, можливо, до такого десерту захочеться налити щось цікавіше.

Чізкейк добре зберігається у холодильнику протягом 3 днів. А ще його можна заморозити! Він швидко розтане і перетвориться на сирне морозиво.Однак заморожувати раджу без полуничного соусу. Детальний відеорецепт цього десерту ви можете знайти серед збережених сторіз в моєму Instagram-акаунті. Смачного!


Источник материала
loader