Зелений борщ: рецепт зі свіжим шпинатом
Зелений борщ: рецепт зі свіжим шпинатом

Зелений борщ: рецепт зі свіжим шпинатом

«У борщу немає канонічного рецепту. Але точно кожна сім`я в Україні має той, яким вона пригощає своїх друзів і родичів. Якщо приготування червоного борщу не має тимчасових обмежень — набір необхідних овочів можна знайти цілий рік, то зелений хочеться скуштувати саме влітку. Ми пропонуємо приготувати пісний зелений борщ на легкому бульйоні, на який ви витратите до 30 хвилин», — обіцяє Євген Клопотенко.

Як приготувати зелений борщ:

Інгредієнти:

1 велика морква

2 цибулі

2 великі картоплини

1 лавровий лист

1 пучок шпинату

1 пучок петрушки

1 пучок зеленої цибулі

2 ст. л. соняшникової олії

4 перепелині яйця

1,5-2 л води

сіль та перець до смаку

Зелений борщ: рецепт зі свіжим шпинатом

Зробіть овочевий бульйон. Очистить цибулю і перекладіть у каструлю. Моркву очистить і візьміть половину, наріжте товстими кружальцями. Перекладіть до цибулі. Залийте 1,5-2 літрами води, додайте лавровий лист і кілька щіпок солі. Доведіть до кипіння та варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин. Одночасно з цим відваріть 4 перепелині яйця. Достатньо 4-5 хвилин кипіння, щоб вони повністю приготувалися. Якщо таких немає, беріть 2 курячі яйця і варіть 8 хвилин. Коли бульйон готовий, видаліть шумівкою овочі та лавровий лист. Залишіть його на маленькому вогні.

Другу половину моркви поріжте дрібними кубиками чи соломкою.

Одну невелику цибулю теж дрібно поріжте.

Дві великі картоплини почистьте і наріжте приблизно таким же кубиком, як і морква. Нам потрібно, щоб вони приготувалися одночасно.

Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте великими шматками. Якщо шпинат із пачки, як правило, мити не потрібно, він уже готовий до використання.

Пучок петрушки та невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і поріжте. У петрушці використовуйте лише верхню частину.

Додайте всі овочі та зелень у каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Влийте 2 ст. л. соняшникової олії та варіть протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова. Спробуйте та доведіть смак сіллю. Зніміть із плити й дайте настоятися 20-30 хвилин.

Розлийте зелений борщ по тарілках і додайте в кожну по одному відвареному, очищеному та розрізаному на дві частини перепелиному яйцю


Источник материала
loader