П`ятниця та майбутні вихідні — чудовий привід, щоб приготувати десерт зі знаменитою літньою ягодою. Сьогодні ділимося елементарним рецептом торта з малиною та шоколадом.
Інгредієнти для шоколадного торта:
Для тіста:
Борошно пшеничне — 250 г
Масло вершкове — 125 г
Цукор (пісок) — 90 г
Мигдаль (пудра мигдального горіха) — 30 г
Яйця курячі — 1 шт
Ваніль (екстракт) — 0,5 ч.л.
Молоко – 4 ст.л.
Для крему:
Шоколад (чорний) — 300 г
Вершки — 200 мл
Яйця курячі — 3 шт
Малина — 125 г
Спосіб приготування:
Борошно, масло, цукор і мигдаль збийте в блендері. Додайте яйце, ванільний екстракт і молоко і збивайте, поки тісто не відставатиме від країв склянки. Загорніть у плівку та приберіть у холодильник на 1 годину.
Шматочки шоколаду покладіть у миску. Полийте гарячими вершками. Збийте, додайте яйця і ще раз збийте.
Змастіть форму маслом. Тісто розкотить на присипаній борошном поверхні, перекладіть у форму і проколіть вилкою в кількох місцях.
Запікайте протягом 12 хв. при 180°С. Вийміть з духовки, понизьте температуру до 120°С. Влийте крем. Прикрасьте ягодами малини та запікайте 30-40 хв.