Готуємо смачний дієтичний киш із грибами та шпинатом
Готуємо смачний дієтичний киш із грибами та шпинатом

Готуємо смачний дієтичний киш із грибами та шпинатом

Якщо ви дуже любите випічку, але переживаєте за свою фігуру, ми знаємо рецепт, який вам точно підійде і за першим і другим пунктом. Дієтологиня Світлана Фус розповіла, як приготувати киш з грибами та шпинатом, калорійність якого становить 200 ккал на 100 г. Терміново записуємо та пробуємо:

Інгредієнти:

сода — 0,25 ч. л.

холодне вершкове масло — 50 г

сіль — 0,5 ч. л.

перець чорний мелений — 0,3 ч. л.

кремоподібний сир — 200 мл

молоко — 1-2 ст. л.

Начинка:

шампіньйони — 200 г

вершкове масло — 3 ст. л.

цибуля ріпчаста — 1 шт.⠀

шпинат свіжий — 300 г⠀

сир моцарела — 150 г

яйця — 2 шт.⠀

молоко — 150 мл

сіль, перець, мускатний горіх — до смаку

Тісто:

пшеничне цілозернове борошно — 200 г

Спосіб приготування:

1. У невеликій мисці змішати борошно з содою, сіллю та перцем. Додати олію і кінчиками пальців розтерти до крихітного стану. Додати сир і молоко, замісити тісто (довго не вимішувати) і сформувати з тіста кулю.

2. На посипаному борошном робочої поверхні розкотити тісто. Викласти тісто в змащену маслом круглу форму, покривши дно і стінки форми. Поставити форму із тестом на 20 хвилин у холодильник.

3. Нагріти на середньому вогні сковорідку із вершковим маслом. Додати цибулю і рятувати протягом 1-2 хвилин. ⠀

4. Додати до цибулі порізані пластинками гриби та, періодично перемішуючи, потримати на вогні, доки рідина з грибів повністю не випарується (6-8 хвилин). Додати шпинат, і перемішавши кілька разів, продовжувати готувати. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх, перемішати та зняти з вогню.

5. Вийняти з холодильника форму із тестом. Викласти начинку зі шпинату та грибів та посипати сиром.⠀

6. У невеликій мисці збити яйця з молоком і залити пиріг отриманою сумішшю. Поставити в нагріту до 190-200°C духовку і випікати протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору. Остудити киш протягом 10 хвилин перед нарізкою.


Источник материала
loader