«Шарлотка — це про дитинство. Коли світ був великим, літо довгоочікуваним, вчинки були безпосередніми, а проблеми незначними. Ми відкушували величезний шмат шарлотки, запивали її солодким чаєм, відчували, як вона тане в роті, і вважали себе найщасливішими у всьому Всесвіті. Чому б знову не перетворитися на дитину? Хоча б на кілька хвилин. Щоб радіти незначним, на перший погляд, речам. Такий, як теплий домашній пиріг. Просто спробуйте спекти шарлотку з персиками. Вона така сама ніжна, як ваші дитячі спогади», — каже Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
5 яєць (жовтки відокремити від білків)
200 г цукру
180 г борошна
0,5 ч. л. соди
400 г персиків
10 г вершкового масла
Покроковий рецепт шарлотки:
1. Білки збийте до стійких піків, поступово додайте цукор і продовжуйте збивати. Потім додайте жовтки та збивайте ще 1 хвилину.
2. Введіть у суміш борошно та соду, збивайте ще одну хвилину. Консистенція тіста має нагадувати густу сметану.
3. Персики очистить від кісточки.
4. Форму діаметром 28 сантиметрів змастіть вершковим маслом та налийте половину об`єму тіста. Викладіть по периметру форми шматочки персиків.
5. Залийте залишками тіста.
6. Запікайте в розігрітій духовці до 220 градусів протягом 5 хвилин, після чого зменште температуру до 170 градусів і випікайте до готовності приблизно 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев`яною паличкою.
7. Готовий пиріг дістаньте з духовки та охолодіть у формі. Подавайте разом зі збитими вершками чи морозивом.