Італійський рецепт: готуємо ньоккі зі шпинатом та томатним соусом
Італійський рецепт: готуємо ньоккі зі шпинатом та томатним соусом

Італійський рецепт: готуємо ньоккі зі шпинатом та томатним соусом

«Часто ви питаєте, як змінити сніданки, щоб діти їх із задоволенням їли, і це не мало б багато часу. Я знаю такий рецепт. Ньоккі — смачні, невеликі картопляні коржики зі шпинатом і томатним соусом. Готуються швидко, виглядають цікаво, та й називається ця страва дуже мила і якось по-дитячому — «Ньоккі». Років 20 тому я був в Італії та помітив, що там ця страва дуже поширена і всі її обожнюють. Немає жодної людини, яка не закохалася б у Ньоккі відразу. Спробуйте змінити свій сніданок і я обіцяю, що ваш ранок стане приємнішим!», — запевняє Євген Клопотенко і додає, що використання в рецепті вершкового масла та яєць залишається на ваш розсуд.

Як приготувати ньоккі зі шпинатом і томатним соусом

Інгредієнти для сніданку:

450 г картоплі

120 г борошна

10 г вершкового масла

1 яйце

30 г шпинату

100 г томатного соку (або консервованих томатів)

1 лавровий лист

2 горошини запашного перцю

до смаку сіль та перець

Оливкова олія

Ньоккі зі шпинатом та томатним соусом: покроковий рецепт

Очищаємо картоплю, нарізаємо на шматочки та відварюємо до готовності з лавровим листом, запашним перцем та сіллю.

За допомогою товкучки робимо однорідну масу (пюре), в яку додаємо борошно та яйце. Вимішуємо, одержуємо тісто.

Розкочуємо невелику ковбаску, нарізаємо її на рівні брусочки. За допомогою вилки притискаємо брусочки та формуємо ньокки.

У каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до кипіння, кидаємо ньоккі та варимо на середньому вогні 3 хвилини.

Тим часом, на сковороду відправляємо шпинат та вершкове масло, гасимо пару хвилин. Додаємо томатний сік, солимо, даємо соусу трохи прокипіти.

Дістаємо ньоккі шумівкою і кладемо в соус, гасимо півхвилини, щоб вони просочилися соусом.

Готувати — це просто!


Источник материала
loader