У нашому мінливому житті кожна зустріч абсолютно особлива, і коли редакція ELLE.UA вирішує зібратися на обід, це стає справжньою подією. Робочий тиждень ми вирішили розпочати красиво і вирушили на зустріч до вишуканого нового ресторану Києва — Emerald. На бранчі ми встигли не тільки обговорити останні новини та плани, а й насолодитися вишуканими стравами у вишуканому інтер’єрі. Більше про ресторан читайте далі в нашому огляді.
У вересні цього року в самісінькому центрі історичного Києва, на Льва Толстого, Дар`я Стоєцька та Олег Нарожний відкрили новий ресторан — Emerald, який дозволяє мешканцям та гостям столиці пізнавати гастрономічну культуру народів, мандруючи крізь час та простір у кожному візиті.
Як зазначають власники, ретро та елегантний, але водночас неформальний і затишний ресторан Emerald був натхненний салоном у будинку чарівного італійського авантюриста-мандрівника Франко Савой, початку 1900-х років. Кожна річ у його домі була унікальною. Він відкривав свій будинок для відвідувачів, щоб показати їм товари і предмети, які прибули з далеких країн, а також приготувати для них страви, які він привіз зі своїх подорожей.
Меню Emerald налічує 12 розділів, в яких розмістились найколоритніші страви різних кухонь світу. Так, можна почати із середземноморських закусок, перейти до італійського розпалу емоцій (тут і паста, і ризото) або азійської ейфорії (татакі лосось, лангустин темпура, пікантний том ям та японськи роли).
Щодня з 10:00 в Emerald діє меню сніданків, до якого увійшли найвідоміші ранкові страви: сирники, сендвічі, гранола та інші. У будні дні поснідати можна до 13:00, а на вихідних вам запропонують не поспішати, адже меню доступне до 15:00.
Страви вдало підкреслюють різноманітні напої. Барне меню складається з чисельних розділів елітного алкоголю, а також класичних й авторських коктейлів та моктейлів.
Дещо з меню:
сирники з карамеллю та ягодами — 255 грн
карпачо з ростбіфа з соусом вітело тонато — 525 грн
рол з крабом та креветкою — 625 грн
салат з креветками, манго та фенхелем — 490 грн
стейк із лосося з соусом мартіні — 635 грн
запечена картопля зі сніжним крабом та ікрою тобіко — 245 грн
чизкейк з лохиною — 195 грн
яблучний тарт з імбирним кремом та ванільним морозивом — 230 грн
Evergreen — 300 грн
Ruby Rose — 290 грн
Почати день з французького сніданку, зустрітись із близькими за італійським ланчем, відчути вечірню романтику європейського міста за вечерею та стрімкий ритм вихідних під ді-джей сети та коктейлі щоп’ятниці та суботи — ваш портал, співзвучний з настроєм, Emerald.
Де: м. Київ, вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 43
Формат: ресторан європейської кухні
Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00