Меню на Новий рік 2024: готуємо баранину з гарбузом, шафраном та фініками
Меню на Новий рік 2024: готуємо баранину з гарбузом, шафраном та фініками

Меню на Новий рік 2024: готуємо баранину з гарбузом, шафраном та фініками

До Нового року 2024 року залишилися лічені дні, тому саме час складати святкове меню. Пропонуємо приготувати небанальну та дуже смачну страву, яка здивує всіх ваших гостей — баранину з гарбузом, шафраном та фініками. Вважається, що Дракон дуже любить на новорічному столі м`ясні страви, тому баранина зі спеціями буде дуже доречною.

Інгредієнти для приготування новорічної страви:

1,5 кг м`якоті баранини

600 г м`якоті гарбуза

1 цибулина

50 г свіжого імбиру

20 гілочок коріандру

3 ст. л. меду акації

0,25 ч. л. меленої кориці

1 щіпка шафрану

12 фініків

75 г винограду

100 г вершкового масла

Сіль та чорний перець до смаку

Спосіб приготування страви на Новий рік:

1. М`ясо та м`якоту гарбуза наріжте кубиками зі сторонами 6 см. Цибулю очистить і подрібніть. Імбир очистить і натріть на тертці.

2. М`ясо покладіть у чавунний сотейник. Додайте цибулю та половину об`єму коріандру та влийте 100 мл води. Додайте вершкове масло, мед, імбир, корицю, шафран, посоліть і поперчіть.

3. Накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні протягом 1 години.

4. Фініки розламайте навпіл і видаліть кісточки. Додайте в сотейник гарбуз, фініки та виноград і тушкуйте ще 30 хв. Посипте листочками коріандру і одразу подавайте.

Лайфхак: як гарнір подайте кускус. До речі, за цим простим рецептом можна також приготувати курку.


Источник материала
loader