Цікаві кавові традиції на Новий рік
Цікаві кавові традиції на Новий рік

Цікаві кавові традиції на Новий рік

Новорічна кава
Новорічна кава

Сьогодні останній день 2023 року. За багаторічною традицією, кожного недільного  ранку ми, разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, розповідаємо Вам щось цікаве про каву. І сьогодні, за кілька годин до настання Нового року, ми розкажемо вам щось цікаве про каву та Новий рік.

Якщо говорити саме про новорічні традиції, то варто відзначити, що останні сто років – час, коли з’явилося безліч таких традицій, пов’язаних саме з напоєм, який всі ми обожнюємо. Ви вже напевно здогадалися, що мова йде про каву. Саме про них ми сьогодні і згадаємо. Отже, починаймо.

Кава глясе
Кава глясе

“Кавові” новорічні традиції деяких країн світу

  1. Перша традиція – це звичайно ж “Ялинка з кави”. Як відомо, ялинка прикрашена різноманітними іграшками – символ Нового року, а також традиційна прикраса будь-якого будинку, торгового центру, офісу і т.д. В Новий Рік цю прикрасу можна побачити не тільки на площі, в вдома у себе або сусідів, але і практично в будь-якому місці. У такій країні як Бразилія, наприклад, замість ялинки щороку в будинках люди встановлюють невеликого розміру дерева з кави. Робиться таке дерево дуже просто: необхідно взяти основу з картону, або з дерева. Потім потрібно обмотати її тканиною і дуже акуратно, щільно один до одного рядами приклеїти зерна кави, а потім вже готове дерево прикрасити намистинками. Основу такого дерева роблять у вигляді конуса, саме завдяки цьому вже готове деревце дуже схоже на ялинку.
  2. Друга традиція – безпечний дорожній рух і кава. Її суть в тому, що в:
    • Канаді,
    • США,
    • і деяких країнах Європи

    кав’ярні займаються пропагандою безпечного руху, особливо в нічний час доби. Так, наприклад, весь рік клієнтам цих кав’ярень, а особливо водіям-далекобійникам, співробітники дають спеціальні брошурки, в яких перераховані всі ознаки сонливості. Плюс до всього тут є рецепти напоїв з використанням кави, які допоможуть повернути бадьорість.
    Що варто виділити, так це те, що саме в новорічну ніч спеціально для всіх водіїв, які працюють в кав’ярнях передбачена абсолютно безкоштовна кава.

Кава з апельсином (Ямайка)
Кава з апельсином (Ямайка)
  1. Третя традиція – це безкоштовна кава в переддень Різдва. Є багато міст по всьому світу, де багато кав’ярень спеціалізуються також на доставці їжі додому. І якраз напередодні Різдва всім клієнтам, які не вживають алкоголь, тут пропонують напої, а також коктейлі на основі кави абсолютно безкоштовно.
  2. Четверта традиція – організація майстер-класів перед Новим роком. Так, наприклад, це можуть бути:
    • майстер-класи з готування різних видів кави;
    • організація чемпіонатів з готування кави, участь в яких беруть всі бажаючі;
    • плюс до всього під Різдво організовують суперфінал, в результаті переможцям вручають сертифікат, а також ліцензію баристи і каву найкращих сортів.
Кава Афогато
Кава Афогато
  1. П’ята традиція – це організація найрізноманітніших кавових турів. Багато туристичних компаній великих міст Європи і Сполучених Штатів Америки організовують і пропонують взяти участь в одноденних турах по найвідомішим і популярним кавовим місцям. В екскурсію, наприклад, входить:
    • історія про те, як в тому чи іншому місті з’явилася кава;
    • розповідають і навіть показують, де саме знаходяться перші кав’ярні;
    • організовують дегустації різних видів кави та напоїв з них, приготованих професійними баристами;
    • для всіх хто хоче взяти участь в майстер-класі з приготування декількох видів кави – їх влаштовують додатково;
    • учасникам такого новорічного туру-екскурсії вручаються новорічні кавові подарунки для друзів і близьких.
  2. Шоста традиція – це багатьма улюблене ворожіння на гущі кави. Як твердять фахівці, цей вид ворожіння – один з найсильніших, а також найточніший.

Ну що ж, зустрінемося вже в Новому році. Спокійним Вам свят! І швидкої перемоги нам усім.!

Роман МЕТЕЛЬСЬИЙ

Источник материала
loader