Плата за відвідування історичного центру та заборона гучномовців: як Венеція бореться з напливом туристів?
Плата за відвідування історичного центру та заборона гучномовців: як Венеція бореться з напливом туристів?

Плата за відвідування історичного центру та заборона гучномовців: як Венеція бореться з напливом туристів?

У 2024 році у Венеції запровадять заходи, покликані стримувати наплив туристів у місто, повідомляє The Mayor. Серед них – введення плати за відвідування історичного центру, обмеження туристичних груп до 25 осіб та заборона використання гучномовців.

У квітні 2024 року для туристів, що відвідують Венецію на один день, запровадять оплату для відвідування історичного центру міста. Вартість складатиме 5 євро за особу – протягом пробного періоду оплатити відвідування центру можна буде поліцейським або іншим охоронним структурам, повідомляє BBC.

Згодом місцева влада планує запустити спеціальний портал, на якому потрібно буде зареєструватись та сплатити збір. Після оплати відвідувач отримає QR-код, який вибірково перевірятимуть у центрі міста. Протягом тестового періоду туристам у випадку перевірки буде дозволено оплатити збір на місці.

У червні планують також запровадити обмеження для туристичних груп: їм заборонять зупинятись на мостах та вузьких вулицях, групи обмежать до 25 осіб, а екскурсоводам заборонять користуватись гучномовцями та мікрофонами. Ці обмеження стосуватимуться не лише історичного центру Венеції, а й сусідніх островів Мурано, Бурано та Торчелло.

Плата за відвідування історичного центру та заборона гучномовців: як Венеція бореться з напливом туристів? - Фото 1

Такі заходи покликані зменшити наплив туристів до центру міста, який останніми роками вийшов з-під контролю. Їх застосовуватимуть саме до одноденних туристів, адже вони складають дві третини усіх відвідувачів Венеції та залишають у місті менше коштів, ніж туристи, що залишаються хоча б на одну ніч. До того ж гості міста, що залишаються на ночівлю, і так сплачують туристичний податок, що включений до вартості проживання.

Радниця безпеки Елізабетта Пеше вважає заходи важливими для кращого регулювання великих груп туристів, а також для підтримання «свідомого туризму та безпеки міста».

Нагадаємо, у Сан-Себастьяні заборонять будувати нове житло для туристів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader