Сьогодні ми приготуємо корисний десерт, який не нашкодить фігурі та здоров’ю. Це розсипчаста легка фруктова галета, яку можна приготувати з будь-яких фруктів у будь-якому стані: свіжі, заморожені, варення, джем, зведе з розуму навіть досвідчених гурманів. Всі дівчата, які стежать за фігурою та здоровим харчуванням, оцінять, що ця випічка готується без додавання масла та яєць. Максимально корисний та простий десерт!
Інгредієнти для великої галети, 38‒40 см
Щоб приготувати заварне тісто, потрібно:
320 г борошна (також можна експериментувати з різним борошном);
100 мл води (дуже гарячої);
100 мл олії;
1 ч. л. порошку для випічки;
сіль.
Готуємо галету:
Змішати олію з майже киплячою водою. Борошно, порошок для випічки, сіль змішати, замісити тісто. Воно буде м’яким та еластичним. Дати йому постояти хвилин 30 при кімнатній температурі. В тісто можна додати цедру лимона або апельсина, ваніль, кардамон.
Розкачати коло, середину краще лишити трохи товщою, ніж краї: на ній буде багато начинки. Посипати панірувальними сухарями або манкою. Викласти на середину будь-які ягоди або фрукти. Відступати від краю десь на 5 см. Якщо боїтесь, що начинка занадто рідка, додайте до неї столову ложку крохмалю.
Загорнути краї всередину по колу, лишивши середину відкритою. Посипати галету зверху коричневим цукром, а фруктову начинку — горіхами, кунжутом або гарбузовим насінням.
Випікати при 210°С 50‒60 хвилин, або поки галета не зарум’яниться.