Реклама. Cмачно, швидко та здорово: як сувід змінить ваше харчування
Реклама. Cмачно, швидко та здорово: як сувід змінить ваше харчування

Реклама. Cмачно, швидко та здорово: як сувід змінить ваше харчування

Популярність сувід-продуктів, які приготовані шляхом вакуумування та низькотемпературної обробки, стрімко зростає серед багатьох, хто цінує смачну їжу, зберігаючи при цьому здоров'я і час. Цей метод готування раніше був популярним лише у готельній та ресторанній сферах, проте тепер він доступний для всіх. Термін сувід походить від французького sous-vide, дослівно це означає «у вакуумі».

Сувід-продукти включають в себе м'ясо, рибу, овочі, морепродукти та інші інгредієнти. Їх можна зберігати протягом тривалого часу, що робить їх ідеальними для тих, хто планує свій раціон заздалегідь. Основна перевага полягає в якості та збереженні корисних властивостей продуктів. Для підвищення харчової цінності та покращення смаку до нього можуть додаватись приправи, сіль, олія, маринади, соєвий соус – завдяки пакуванню під тиском вони чудово промариновують м’ясо не тільки ззовні, а й зсередини, що робить смак більш насиченим.

Реклама. Cмачно, швидко та здорово: як сувід змінить ваше харчування - Фото 1

Якісне сувідоване м’ясо від "Бащинський"

При виборі сувідованого м'яса важливо звернути увагу на виробника. До прикладу, відомий український бренд "Бащинський" пропонує на вибір два види високоякісного м’яса, приготованого за технологією сувід:

  • підсолене куряче філе сувід;
  • мʼясо гомілки куряче сувід з часником.

В упаковці з курячим філе міститься від 8% до 12% власного соку м’яса. У м'ясі гомілки, за рахунок іншої структури сировини, виділяється соус, який можна використати при приготуванні.

М’ясо sous-vide не сплутаєш ні з чим – настільки воно виходить соковите та ніжне. Це завдяки тому, що невисока температура приготування делікатно впливає на текстуру продукту.

Реклама. Cмачно, швидко та здорово: як сувід змінить ваше харчування - Фото 2

Технологія приготування

Готують сувід на підприємствах, використовуючи для цього теплове обладнання – cook-танкери, які працюють за цією технологією. Вода в танкері циркулює протягом усього технологічного процесу. Туди завантажується запакований, замаринований продукт, і задається певний режим. Обладнання забезпечує підтримання спеціальних режимів температури та дотримання чітко визначеного часу.

Секрети пакування

Запаковується продукт у вакуумний пакет під тиском. При цьому відсоток кисню в ньому мінімальний – від 3% до 5%. Це призупиняє процес окиснення, захищаючи продукт від зовнішнього середовища, і дозволяє довго зберігати свіжість мʼяса / курочки. Таке пакування  гарантує безпеку для споживача. Продукт слід зберігати при температурі від 0°C до +4°C.

Реклама. Cмачно, швидко та здорово: як сувід змінить ваше харчування - Фото 3

Чому продукція сувід – це гарний вибір?

       1. Високотехнологічні процеси приготування та пакування

Саме тому сувід є абсолютно безпечним для всієї родини. Ще однією важливою перевагою су-від-продуктів є технологія їхнього приготування, яка дозволяє зберегти більше часу порівняно з традиційними методами обробки їжі, такими як варіння або смаження.

       2. Строк зберігання

Сувідовані продукти дуже зручні для споживачів, котрі люблять робити закупи, адже термін зберігання становить 28 діб, а сам продукт при цьому є універсальним. Крім того, використання сувід-продуктів може бути вигідним економічно. Покупка продуктів у вакуумній упаковці, які мають тривалий термін зберігання, дозволяє ефективно планувати свої витрати та уникнути втрати їжі через її неправильне зберігання.

       3. Різноманіття способів приготування

З продуктами сувід ви можете приготувати величезну кількість страв за короткий час. Сувід ідеально підійде для таких страв, як:

  • Холодні закуски;
  • Супи;
  • Сендвічі;
  • Салати;
  • Або вже як готова страва.

М’ясо гомілки схоже на буженину, тож його можна порізати, обсмажити на сковорідці з соусом з упаковки та додати до улюбленого гарніру. Хай би як ви готували сувід, м’ясо вийде соковитим, м'яким і ніжним.

       4. Вільний час для улюблених справ

Завдяки технології су-від ви отримаєте не лише якісний та смачний продукт, а й збережете свій час. Використання такого м’яса у приготуванні страв виключає "брудні" процеси, такі як обробка сирого м’яса. З ним найвишуканіша страва готується від 5 до 15 хвилин.

Швидкі способи розігріву сувід:

  • Занурте вакуумний пакет у киплячу воду або гарячу воду, щоб швидко розігріти продукт;
  • Обсмажте на пательні або грилі, щоб отримати апетитну скоринку з обох сторін, попередньо вийнявши продукт з пакету та змастивши олією;
  • Розігрійте у мікрохвильовці, зробивши перед цим надріз у пакеті;
  • Запечіть у духовці, попередньо вийнявши продукт з пакету та змастивши рослинною олією.

       5. Слідкування за фігурою.  

Продовжуючи розмову про сувід-продукти, важливо зазначити, що вони не лише зручні та смачні, але й допомагають контролювати калорійність їжі. Це особливо актуально для тих, хто дотримується дієт або просто стежить за своїм здоров'ям і фігурою,  адже продукт містить тільки свіже куряче м’ясо, сіль та натуральні спеції. Можливість варіювати страви та експериментувати зі смаками без великої кількості часу на готування робить сувід-продукти ідеальними для сучасного активного способу життя.

       6. Універсальність продукту:

Продукти сувід ідеально підійдуть:

  • дітям;
  • людям, які правильно харчуються, слідкують за калоріями;
  • тим, хто не має часу на приготування складних страв;
  • всім, хто планує раціон на тиждень-два наперед.

Реклама. Cмачно, швидко та здорово: як сувід змінить ваше харчування - Фото 4

Такий спосіб готування дозволяє не лише насолоджуватися смачними стравами, але і зберігати здоров'я з допомогою корисних властивостей продуктів. Інвестування в якісні продукти су-від може стати кроком до здорового та смачного способу харчування, зекономивши при цьому ваш час та зусилля.

Источник материала
loader