Без дизельних автобусів –у Львові розвиватимуть електромобільність
Без дизельних автобусів –у Львові розвиватимуть електромобільність

Без дизельних автобусів –у Львові розвиватимуть електромобільність

Львівська міськрада затвердила Програму розвитку електромобільності. Вона передбачає розвиток сталої мобільності, покращення системи громадського транспорту, реалізацію проєктів з відновлювальною енергетикою та створення інфраструктури зарядних станцій для електрокарів на найближчі 10 років.

Перша ціль – привести у відповідність громадського транспорту сучасним стандартам екологічності, енергоефективності та доступності. Зокрема, місто планує відмовитися від дизельних автобусів на всіх маршрутах як у комунальних перевізників, так і у приватних. Замість цього з’являться батарейні електробуси та з динамічним заряджанням.

Друга ціль – розвиток транспортної інфраструктури. Серед іншого хочуть модернізувати фідерні кабельні ліні, тягові підстанції, колії, контактні мережі та корпуси депо. Також до систем електротранспорту інтегруватимуть локальні електростанції з відновлюваних джерел.

Наступним кроком стане перехід сектору доставки товарів і посилок у місті на електричну енергію. Також, за прикладом європейських міст, Львів планує впровадити шерингову електромобільність (спільне користування транспортними засобами).

Останнім напрямом програми стане створення зарядних хабів, з пріоритетом для бізнес-користувачів, таксі й логістичного транспорту. Операторами станцій зможуть ставати як комунальні підприємства, так і приватні компанії.

План розвитку електромобільності Львівської МТГ розроблений за сприяння німецької урядової організації GIZ, у межах міжнародного проєкту «TUMIVolt» та як частина реалізації Плану сталої міської мобільності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader