10 цитат Крістен Стюарт — зірки «Сутінок» та фільму про принцесу Діану
10 цитат Крістен Стюарт — зірки «Сутінок» та фільму про принцесу Діану

10 цитат Крістен Стюарт — зірки «Сутінок» та фільму про принцесу Діану

Сьогодні, 9 квітня, Крістен Стюарт виповнюється 34 роки. Акторка є номінанткою на «Оскар» і «Золотий глобус» за роль у фільмі «Спенсер: Таємниця принцеси Діани», а також першою американкою-лауреаткою французької премії «Сезар» (за роль у картині «Зільс-Марія»). Вона пройшла чималий кар’єрний шлях після прориву в «Сутінках». Проте не менш важливим є те, що Крістен Стюарт — одна з небагатьох відкритих квір-зірок Голлівуду, які надихають своєю сміливістю та чесністю.

Зовсім скоро, 18 квітня, в українських кінотеатрах вийде новий фільм із нею — «Любов, брехня та кровопролиття» від легендарної студії А24, знаної за стрічками «Зона інтересу», «Все завжди й водночас», «Сонцестояння». Кримінальний трилер може стати однією з останніх робіт Стюарт перед майбутньою паузою в акторській кар’єрі — нещодавно вона заявляла, що не хоче брати нові ролі, доки не спробує себе в режисурі.

10 цитат Крістен Стюарт — зірки «Сутінок» та фільму про принцесу Діану - Фото 1

За сюжетом нової картини героїня Стюарт — відлюдькувата менеджерка тренажерної зали, чиє життя перевертається з ніг на голову після знайомства з амбітною бодибілдеркою. Їхня пристрасть виливається в криваву пригоду, сповнену адреналіну та небезпеки.

Фільм вартий уваги не лише через напружений сюжет і акторську гру, але й через те, наскільки особистим він став для Крістен: «Коли я дивилася фільм, то подумала “Дуже круто знову побачити себе такою". Я не виглядала так відтоді, як знялася в "Кімнаті страху"». Стрічка дозволила їй зіграти не надто фемінну, бунтівну та недвозначно квірну героїню, з якою вона відчула глибокий зв`язок.

ELLE зібрав 10 цитат зіркової акторки про її амбіції, ставлення до роботи, прийняття себе і, звісно, «Сутінки».

Про віднайдення себе

«Коли я вчилася в шостому класі, мені говорили, що я схожа на хлопчика. Мені від цього було страшно, ніяково і прикро. Все змінилося, коли почалося статеве дозрівання і коли я відростила волосся. І от я стала однією з найсимпатичніших дівчат у школі. Озираючись назад, я пишаюся тим, що вже в дитинстві була особистістю й одягалася, як хотіла».

«Я відчуваю, що повертаюся до того, ким була в 11 років. Потрібен досить тривалий період дорослішання, щоб повернутися до того, ким ти був у дитинстві».

«Раніше мені було ніяково через те, що я весь час плачу. Тепер я вважаю, що це дар відчувати речі».

Про папараці та публічну появу з партнерками

«Я вирішила з’являтися з партнерками на публіці, перед папараці. Не маю нічого проти таких фото. Як би я не хотіла себе захистити, ховатися я не хочу. Коли ти зводиш навколо себе стіни, то потім не можеш нічого побачити за ними, ти ізолюєш себе, і це нечесно. Мені зараз однозначно комфортно. Все чудесним чином змінилося, і я пожинаю плоди».

10 цитат Крістен Стюарт — зірки «Сутінок» та фільму про принцесу Діану - Фото 2

Про кінематограф

«Голлівудська машина може бути плідною, але щоразу це ризикована авантюра, яка забирає у вас багато часу та енергії і може залишити вас ні з чим. Натомість незалежний кінематограф однаковий в усьому світі: для нього не потрібно будь-якої іншої причини, окрім імпульсу творити, і це чудово, і мені це подобається. Це чисто. Це не для того, щоб стати відомим чи багатим. Слава — це найгірше, що є у світі».

«Я, ймовірно, ніколи не знімусь у фільмі Marvel… насправді це звучить як довбаний нічний кошмар. Але, можливо, світ зміниться. Якби мене попросила знятися у фільмі Marvel Ґрета Ґервіґ, я б це зробила».

10 цитат Крістен Стюарт — зірки «Сутінок» та фільму про принцесу Діану - Фото 3

Про роботу, творчі принципи та амбіції як режисерки

«Якщо в мене поганий день — не важливо, чи це щось екзистенційне, чи пов’язане з гормонами... Якщо я чимось незадоволена, то для мене радість піти на роботу в цей день. І це може бути що завгодно — від фільму до фотосесії для Chanel. Перебування серед людей, які мене надихають, стимулює. Я відчуваю, що в мене є мета. Я відчуваю себе сильною, впевненою і прекрасно почуваюся. Тому я люблю свою роботу».

«Я ніколи не зніматиму фільми, керовані насамперед сюжетом. Я хочу знімати фільми про почуття. Я хочу знімати фільми про недосяжні простори всередині твого тіла, які можна реалізувати лише візуально та через звук. Я хочу мати можливість виносити внутрішні почуття назовні».

10 цитат Крістен Стюарт — зірки «Сутінок» та фільму про принцесу Діану - Фото 4

Про «Сутінки» та їхню квірність

«Я лише тепер це бачу. Не думаю, що все починалося саме так, але мені здається, що через мою участь це просочувалося. Це такий гей-фільм… Мормонська жінка написала цю книжку. Вона про пригнічення, про бажання того, що тебе знищить. Це дуже готичний, гейський нахил, який мені подобається».

10 цитат Крістен Стюарт — зірки «Сутінок» та фільму про принцесу Діану - Фото 5

Про Україну на початку російського вторгнення

«Сьогодні ми маємо стояти з людьми України. Вони ризикують своїми життями, щоб боротися за право голосу, незалежність та людство. Ми стоїмо за сотні тисяч біженців, які тікають від цієї війни: і за українців, і за інші національності, яким відмовляють у безпечному прихистку».

Источник материала
loader