Банановий хліб за класичним американським рецептом
Банановий хліб за класичним американським рецептом

Банановий хліб за класичним американським рецептом

Банановий хліб — солодкий кекс, головним інгредієнтом якого є зрілі банани. Найбільш банановий хліб популярний у США та Австралії, але віднедавна його полюбили в усьому світі. І не просто так: приготувати банановий хліб можна дуже швидко, а інгредієнти для тіста знайдуться на кожній кухні.

Сьогодні ми приготуємо банановий хліб за рецептом талановитого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

«Правда, складно уявити своє життя та фруктові ятки супермаркетів без бананів? А вони ж зʼявилися в кулінарних книгах зовсім недавно. У США, приміром, лише в 20-30х роках минулого століття. Тоді особливо популярним став банановий хліб. Дехто вважає, що причиною популярності була Велика Депресія та бажання кулінарів використовувати продукти по максимуму — почорнілі банани викидати не хотілося. Інші ж вважають, що популярності банановий хліб завдячує компаніям, що почали продавати розпушувачі.

Хай там як, дотепер цей ну дуже простий у приготуванні кекс із бананом в основі не втрачає своїх позицій у переліку улюбленої домашньої випічки та десертів кавʼярень по всьому світу. Тому, якщо ви ще його не куштували, дуже раджу приготувати цей пухкий банановий хліб», — радить Євген Клопотенко.

Поради з приготування бананового хлібу

  1. Для цього десерту ви цілком можете використовувати вже потемнілі банани, вони тут працюватимуть навіть краще за зеленуваті й тверді. Чим м’якший банан, тим одноріднішим буде тісто і ніжнішим хліб.
  2. Банановий хліб класично випікається в прямокутній формі, я беру розміром приблизно 25 на 11 см. Саме класична форма відрізняє банановий кекс і хліб —  перший має більше варіацій і в формі, і в подачі.
  3. Форму перед запіканням потрібно обробити французькою сорочкою. Це потрібно для того, щоб хліб не прилип до бортиків і дна. Для цього форму треба змастити маслом, притрусити борошном і струсити зайве.

Як приготувати банановий хліб

Інгредієнти для бананового хлібу:

2 яйця

3 банани

200 г борошна

100 г масла

5 ст.л. цукру (100-150 г)

10 г ванільного цукру

1 ч. л. розпушувача

50 г вершкового масла для змащування форми

Банановий хліб: покроковий рецепт

  1. Поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Зробіть у формі французьку сорочку.
  2. У чашу блендера покладіть 3 банани, 2 яйця, 200 г борошна, 100 г м’якого масла, 5 ст.л. цукру, 10 г ванільного цукру та 1 ч.л. розпушувача. Збийте разом до однорідної консистенції. Якщо у вас немає блендера спершу збийте віничкою яйця з цукром, потім додайте туди масло і розтертий виделкою банан.
  3. Опісля додайте борошно розпушувач. Тісто повинне вийти досить густим, десь як густа сметана.
  4. Викладіть тісто в форму та розрівняйте верх. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин.
  5. Подавайте банановий хліб гарячим чи вже охолодженим. Раджу також змастити маслом, щоб десерт був максимально ніжним.

Источник материала
loader