У TSMC проблеми з американськими співробітниками на заводі в Аризоні
У TSMC проблеми з американськими співробітниками на заводі в Аризоні

У TSMC проблеми з американськими співробітниками на заводі в Аризоні

Тайванський гігант з виробництва напівпровідників за підтримки американського уряду готується до запуску першого підприємства в Аризоні, після якого у майбутньому будуть запущені ще два заводи.

Створення нових фабрик потребувало багатомільярдних інвестицій, що може бути цілком виправданим на тлі складної політичної ситуації в азійському регіоні.

Проте на етапі підготовки до запуску нових підприємств TSMC зіткнулася з кадровими проблемами.

Виявилося, що американські інженери та працівники не натхненні перспективами роботи в такій великій та передовій компанії.

Причина у жорсткій корпоративній культурі та постійному перепрацюванні.

Американські інженери були вражені, коли зіткнулися з 12-годинним робочим днем та жорстким тиском з боку керівництва TSMC.

Воно теж не дуже зраділо неочікуваним труднощам.

Голова компанії зазначив, що якщо важлива машина зламається о першій ночі, на Тайвані її полагодять протягом двох годин, а в США доведеться чекати до ранку.

Повідомляється, що багато американців покинули компанію ще на етапі попереднього стажування на Тайвані.

А ті, хто повернувся разом із представниками TSMC до Аризони, були здивовані, що у США ставлення керівництва ніяк не змінилося, і їм доводиться працювати в колишніх умовах.

Компанія та її менеджери дотримуються старих принципів керівництва, що призводить до постійних порушень прав працівників.

Доходило до ситуацій, коли інженери, які повинні працювати на виробничих лініях, змушені були прибирати будівельне сміття.

Згадується, що працівникам приходилось підробляти результати виробничих випробувань, щоб виконати вимоги начальства.

Цікаво, що тайванські менеджери пройшли спеціальні курси по роботі з персоналом, щоб публічно не кричати на працівників, але це не допомогло пом'якшити стосунки.

На заводах спостерігається певна напруженість у колективі.

Американські співробітники скаржаться на жорстку азійську культуру виробничих відносин, а тайванці вважають американців зарозумілими та безтурботними.

Все це виливається у затримки із запуском повноцінного виробництва.

І зараз TSMC вже відстає від свого первісного графіка приблизно на рік.

Tom's Hardware.

Источник материала
Поделиться сюжетом