5 гастро шедеврів, заради яких варто приїхати до Львова
5 гастро шедеврів, заради яких варто приїхати до Львова

5 гастро шедеврів, заради яких варто приїхати до Львова

Львів — локація з поміткою must visit для кожного гастротуриста. У місті органічно поєднались ресторани східної та європейської кухні, автентичні заклади з українськими стравами, невеликі паби в американському стилі, безліч кондитерських та кав`ярень. Кількість закладів у Львові настільки велика, що смакові рецептори щодня можуть відкривати нові й нові грані. Але є місця, заради яких варто виділити час у шаленому ритмі життя. 

Одна з таких локацій — авторський ресторан Safe, розташований в історичній будівлі бізнес-готелю Bankhotel. Попри те, що знаходиться він на території бізнес-готелю, відвідати його можуть не лише гості, які тут зупинились. Ресторан чудово підходить для урочистих подій, важливих переговорів, приємних вечорів у вузькому колі друзів або романтичних побачень.

Унікальні страви в найкращих італійських традиціях, десерти з власної кондитерської майстерні, винна карта, яка налічує понад 200 позицій та неймовірний музичний джазовий супровід — все це про авторський ресторан Safe. Особливої уваги заслуговує меню, над створенням якого працювала команда професійних шеф-кухарів на чолі з бренд-шефом Стефано Антоніоллі.

«Середземноморська кухня — одна з найважливіших гастрономічних спадщин, що основана на тисячолітній культурі. І власне, Італія є центральною частиною цієї спадщини», — наголошує Стефано.

Safe — це ресторан 5-зірковому готелі, що знаходиться в центрі Львова у будівлі, яка раніше належала Австро-Угорському банку. Команда професійних дизайнерів архітектурної майстерні, що працювала над реконструкцією банку, створила справжній шедевр — унікальне поєднання естетики минулого століття та інновацій сучасного мистецтва. Кожен гість зможе насолодитися авторським дизайном ресторану при готелі та отримати незабутні враження. Safe — це неординарний погляд на гастрономічні традиції Середземномор’я.

Стефано Антоніоллі — амбасадор автентичної італійської кухні в Україні. Він має понад 25 років досвіду, який складається з постійного вдосконалення власних знань, дегустацій страв у найкращих ресторанах світу та вивчення гастрономічних традицій різних країн. Значну частину своєї кар’єри він провів саме в Україні, де запускав чимало ресторанів. Стефано народився у Тревізо, пізніше працював у Дубаї, але згодом переїхав в Україну, щоб розкривати таємниці італійської кухні в нашій країні.

Своєю авторською кухнею Стефано Антоніоллі називає суму найкращих продуктів Середземномор’я, помножених на досвід. Він вкладає у це поняття мікс власних знань, гастрокультурних традицій, подорожей, спілкування з колегами, дегустацій у найкращих ресторанах по всьому світу. Однак як справжній італієць, він завжди віддає данину традиціям. Зараз весь свій досвід у поєднанні з найкращими продуктами Середземномор’я Стефано Антоніоллі вкладає в авторські страви для гостей ресторану Safe.

Ми зібрали п’ять страв, які ми неодмінно радимо спробувати, якщо плануєте візит до міста Лева. Тим паче, що ці гастро шедеври готують лише в авторському ресторані Safe.

5 гастро шедеврів, заради яких варто приїхати до Львова

Равіолі дель Плін з трюфельним соусом (Del Plin ravioli with truffle sauce) 

Равіолі з м`ясом яловичини та кролика; подається з соусом на основі Деміглас з трюфельним пюре.

«Це традиційна страва з П`ємонту. В основі — домашнє тісто, яке готують з понад 15 курячих жовтків, це додає смаку та ситності.  Начинка — яловичина та кролик з додаванням шпинату, з нотками трюфеля», — розповідає шеф-кухар.

Класичний тирамісу з фісташками (Classic tiramisu with pistachios)

Страва, яка готується за власним  оригінальним рецептом Бренд-шефа. печиво Савоярді,  просочене кавою, викладається шарами з кремом із маскарпоне та з додаванням фісташкової пасти.

«Це десерт зі світовим ім`ям, тому особливої презентації не потребує. До речі, тирамісу мій земляк — з міста Treviso. Я додав до класичного рецепта фісташку особливого сорту. Це комбо створює неймовірне враження та дарує незабутні емоції», — обіцяє Стефано.

Десерт лимон з Амальфи (Amalfi lemon dessert)

Естетичний та вишуканий десерт. Для тих, хто полюбляє солодке не лише на смак, а й на вигляд: лимонний мус з начинкою з лимонних цукатів, лимонного гелю та м’яти; покритий білим шоколадом.

«Це десерт поєднує в собі багато контрастів: ніжний хрусткий білий шоколад з інтенсивними нотками кислинки. Впевнений, що цей десерт одразу перенесе вас на узбережжя, де огортає морський бриз з нотками лимона в повітрі», — пояснює шеф.

Рибний суп по-венеційськи (Venetian-style fish soup)

У цьому трохи пікантному, насиченому рибному бульйоні з томатним соусом, поєднались бебі кальмари в компанії філе дорадо, тигрових креветок та мідій.

«Це класичний суп узбережжя Венеції, де лагуна зустрічає море.  Рибалки дуже полюбляють пікантність цієї страви: насичені томати у поєднанні зі свіжою рибою. З першої ложки ви точно відчуєте романтичну пристрасть Венеції», — говорить Шеф.

Бебі кальмари (Baby calamary)

Ніжні бебі кальмари у легкому фритюрі у поєднанні з рожевим соусом.

«Ця страва нагадує мені дитинство, літній сезон, подорож з батьками кудись до води. Знаєте, ось ці морські курорти, де в будь-якому ресторані вам приготують найсвіжіші морепродукти, ніби щойно виловлені. Ці бейбі кальмари у фритюрі ідеально пасують до рожевого соусу та свіжості цукіні. Смак мого італійського дитинства», — згадує Шеф.


Источник материала
Поделиться сюжетом