Медова кава по-ірландськи від шеф-бартендера Марії Віндзор
Медова кава по-ірландськи від шеф-бартендера Марії Віндзор

Медова кава по-ірландськи від шеф-бартендера Марії Віндзор

Кава

Сьогодні, в рамках недільної кавової рубрики,  разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися з вами рецептом приготування кави кортадо від Євгена Клопотенка.

Мед і кава — це смачно, поєднання меду, вершків і кави — ще смачніше, а якщо додати сюди трішки зігрівального віскі, виходить просто ну просто неймовірно! Це моя авторська інтерпретація відомого у всьому світі напою Айріш кава або кава по-ірландськи. Я вирішила додати коктейлю трошки оригінальності та користі, замінивши традиційний цукор медово-ромашковим сиропом та поєднавши віскі з медовим лікером.

Що таке кава по-ірландськи

Це культовий коктейль, оригінальний рецепт якого створив ірландський шеф-кухар Джо Шерідан далекого 1943 року. У багатьох є уявлення, що кава по-ірландськи — це просто кава з віскі, але насправді напій має дещо складнішу рецептуру: він дійсно складається з гарячої міцної кави, якісного віскі, але містить також підсолоджувач (в оригіналі коричневий цукор) та збиті вершки, що, не змішуються з основним напоєм, а залишається окремим шаром на поверхні коктейлю. Перед вживанням, каву по-ірландськи не потрібно розмішувати.

Яку каву використовувати

Найкраще підійде свіжозаварена фільтр кава, приготована, наприклад у кемексі, за допомогою воронки або з дріп-пакетів. Арабіка, робуста чи бленд — обирайте те, що вам особисто смакує найкраще. Важливо також використовувати для коктейлю саме гарячу каву.

Якщо ви фанат кави, то спеціально для вас ми нещодавно розповідали, що таке кава кортадо та як її приготувати.

Чим замінити шейкер

Звісно, найкраще скористатися справжнім шейкером для коктейлів, але зрозуміло, що в більшості немає під рукою професійних інструментів. Тож замінити його можна звичайною скляною банкою з кришкою або навіть пляшкою — головне, щоб банка герметично закривалася, а вам було зручно її струшувати.

Як приготувати медову каву по-ірландськи

Інгредієнти

Як приготувати медову каву по-ірландськи

Крок 1
Запарте 2-3 г сушеної ромашки у 100 мл гарячої води. Коли відвар вистигне, процідіть його від залишків ромашки.

Крок 2
В окремій ємності змішайте 1 ст. л. ромашкового відвару з 1 ст. л. меду – у вас вийде медово-ромашковий сироп.
Крок 3

Заваріть 300-350 мл кави.

Крок 4

У скляні келихи, бажано з термостійкого скла, додайте по 15 мл віскі, по 25 мл медового лікеру та по 150 мл гарячої кави.

Крок 5

120 мл вершків та 20 мл (приблизно 1 ст. л.) медово-ромашкового сиропу інтенсивно збийте в шейкері, та, через ложку акуратно розлийте по келихах поверх кави, таким чином, щоб вийшов двошаровий напій. Подавайте гарячим.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

Источник материала
Поделиться сюжетом