Як Джонатан Андерсон створював костюми для «Суперників» — фільму із Зендеєю в головній ролі
Як Джонатан Андерсон створював костюми для «Суперників» — фільму із Зендеєю в головній ролі

Як Джонатан Андерсон створював костюми для «Суперників» — фільму із Зендеєю в головній ролі

З 2 травня в українських кінотеатрах йтиме фільм «Суперники» італійського режисера Луки Гуаданьїно. Як зазначає Variety, це романтична драма, зосереджена на «змагальному світі професійного тенісу». 

Фільм розповідає історію Арта Дональдсона — раніше він був посереднім тенісним гравцем, проте став чемпіоном завдяки дружині Таші. Зараз спортсмен зазнає серії поразок. Щоб Арт повернув собі жагу до перемог, Таші записує його до участі у турнірі Challenger. Незадовго до змагань чоловік дізнається, що його суперником буде Патрік Цвейґ — екскоханець Таші та його колишній найкращий друг. Оскільки минуле й сьогодення зустрічаються, а напруга зростає, головна героїня мусить запитати себе, чого їй вартуватиме перемога чоловіка. 

Дизайн одягу та стиль персонажів — те, що допомогло режисеру створити деталізований світ фільму «Суперники». За костюми відповідав дизайнер Джонатан Андерсон, креативний директор LOEWE і засновник бренду JW Anderson.

«Я думав над дизайном одягу: як можна підкреслити ідеї фільму через гардероб так, щоб відчути кожного персонажа? У тій частині фільму, де герої молодші, є елемент очевидності у стилі: оксфордські сорочки та клішовані "преппі" речі, які носили такі хлопці в Америці наприкінці 80-х років. Упродовж історії персонажі дорослішають, тому зʼявляються зміни і в їхньому стилі. Наприклад, Таші буквально уособлює свої амбіції, тож і її образ стає таким», — ділиться Джонатан Андерсон.

Дизайнер розповів про стиль головних героїв «Суперників».

Таші Дункан (Зендея)

Таші зіграла Зендея — акторка зазначила в інтервʼю для вересневого випуску ELLE, що трохи боялася взятися за таку фатальну роль. Проте вона знала, що саме так хоче продовжити свою акторську карʼєру. Для ролі спортсменки Зендея три місяці тренувалася грати в теніс.

«Я відчула, що це був хороший крок до більш, скажімо, "дорослої" ролі та наступного етапу, — сказала Зендея. — Було трохи страшно братися за неї, і я вважаю це хорошим відчуттям».

Джонатан Андерсон позитивно відгукується про співпрацю із Зендеєю — вона добре розуміє моду та бренди, тому й хотіла, щоб її вбрання дійсно щось промовляло глядачу. Для Таші дизайнер підібрав костюми, які створюють відчуття перемоги. Таші у фільмі постає спокусницею — це ледь помітно, але відчувається в її одязі.

Патрік Цвейґ (Джош ОʼКоннор)

Для створення костюмів Патріку  дизайнер спирався на стиль Джона Кеннеді-молодшого. Герой народився в дуже заможній родині, тому йому притаманна байдужість до зовнішнього вигляду.

У 80-90-х роках Джон Кеннеді-молодший міг носити що завгодно — його стиль не вимагав особливих зусиль. В образі Патріка відчувається неймовірна безтурботність і легкість у тому, як він ставиться до свого зовнішнього вигляду.

Арт Дональдсон (Майк Файст)

Стиль персонажа Арта промовляє — коли ви досягли успіху, то повинні одягти це. Ще й показати, що контролюєте силу бренду, який обрали.

І в повсякденному житті, і на корті герой надзвичайно акуратний. Образ Арта змушує відчувати, що він носить лише те, що йому дають інші люди. Ніби він запрограмований робити лише правильні речі. Коли Арту виповнилося тридцять, він відчув, що йому не вистачає сміливості одягатися без втручання інших.


Источник материала
Поделиться сюжетом