У Вінниці на площі, раніше заставленій автівками, розквітли сакури
У Вінниці на площі, раніше заставленій автівками, розквітли сакури

У Вінниці на площі, раніше заставленій автівками, розквітли сакури

На площі Калічанській у Вінниці розквітли сакури. Кілька років тому на цьому місці була автомобільна парковка. Фото опублікував радник міського голови з питань сталої мобільності Віктор Перлов.

Від 2016 року на площі проклали нові трамвайні колії, за тезнологією «оксамитового шляху», що передбачає відсутність вібрацій та шуму. 

Дорожній рух реорганізували: в деяких місцях звузили проїжджу частину для автомобілів, відокремили смугу громадського транспорту гумовими делінеаторами.

Зміни викликали супротив вінницьких автомобілістів. Ті запустили петицію за звільнення Перлова — йому, зокрема, закинули те, що він, можливо, не їздить на машині. Радник, своєю чергою, відповів, що «всі ці розмови можливо б не виникали, якби люди орієнтувались не тільки на те, як їм зручно за кермом, а враховували, що більшість містян користуються громадським транспортом».

До 2022 року площа мала назву на честь Гагаріна. Нова назва — історична, походить від назви місцевості та річки Каліча, що, своєю чергою, пов’язано або з мандрівними каліками, або з каліцтвами, які можна було дістати на цій дорозі.

  • #Вінниця
  • #Мобільність

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом