«Українську книжкову поличку» відкрили у школі для українських дітей у Будапешті
«Українську книжкову поличку» відкрили у школі для українських дітей у Будапешті

«Українську книжкову поличку» відкрили у школі для українських дітей у Будапешті

Урочисте відкриття «Української книжкової полички» відбулося у школі для українських дітей «ЕкоПростір» Української асоціації «Єдність» – EcoSpace by UA Unity у Будапешті.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Угорщині.

Бібліотеку «ЕкоПростору» поповнили значною кількістю підручників, які були надані Державним комітетом телебачення та радіомовлення України.

Крім того, завдяки Держкомтелерадіо також і школярі молодших класів «ЕкоПростору» отримали можливість насолоджуватися великою кількістю різноманітних казок українською мовою, що були передані в рамках проведення акції «Українським дітям – українську книгу».

Під час інавгурації книжкової полички керівники освітнього осередку Ірина Мислейко та Ірина Савчук розповіли про особливості навчального процесу, провели цікаву екскурсію навчальними приміщеннями, а також продемонстрували результати конкурсу «School of my dream», що нещодавно пройшов в ЕкоПростірі.

Посольство подякувало керівництву «ЕкоПростір» за інтерактивний і креативний підхід до навчального процесу та висловили щирі сподівання, що художня та навчальна література допоможе діткам у засвоєнні знань.

Зауважимо, що проєкт «Українська книжкова поличка» реалізується під патронатом першої леді України Олени Зеленської спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України й Українським інститутом книги.

Нагадаємо, раніше відкриття «Українських книжкових поличок» відбулося в обласній і міській бібліотеці ім. Жігмонда Моріца угорського міста Ніредьгаза та в бібліотеці ім. Петера Меліуса міста Дебрецен.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук



Источник материала
Поделиться сюжетом