Опитування виявило ідеальну тривалість фільму, результати суперечать реаліям кіноринку
Опитування виявило ідеальну тривалість фільму, результати суперечать реаліям кіноринку

Опитування виявило ідеальну тривалість фільму, результати суперечать реаліям кіноринку

Про це повідомляє The Guardian.

Компанія Talker Research (раніше OnePoll US) провела в квітні 2024 року онлайн-опитування за участю 2000 американців. За його підсумками соціологи дійшли висновку, що найкращою тривалістю фільму є 92 хвилини. 15% опитаних заявили, що фільми тривалістю понад 120 хвилин (дві години) є прийнятними, тоді як лише 2% були задоволені фільмом тривалістю понад 150 хвилин (2,5 години).

На перший погляд, це твердження суперечить комерційній реальності, оскільки 9 із 10 найкасовіших фільмів усіх часів тривають понад дві години (понад 120 хв), зокрема 3 з них ("Месники: Завершення", "Аватар: Шлях води" та "Титанік") тривають понад три години кожен (понад 180 хвилин). Лише рімейк "Короля Лева" 2019 року, який у рейтингу найкасовіших посідає 9-те місце, не досягає двогодинної позначки (118 хвилин).

Проблема тривалості фільму стала актуальною після того, як деякі кінотеатри перервали покази 206-хвилинної картини Мартіна Скорсезе "Вбивці квіткової повні" з несанкціонованим антрактом. Скорсезе захищав тривалість свого фільму, зауваживши: "Ви можете сидіти перед телевізором і дивитися щось протягом п’яти годин. Є багато людей, які дивляться театральні вистави по 3,5 години. Майте трохи поваги до кіно".

Нещодавнє дослідження What to Watch показує, що середня тривалість показу найбільш комерційно успішних фільмів зростає: у середньому вона становила 141 хвилину в 2022 році порівняно зі 110 хвилинами в 1981 році. Причини цьому висувають різні: від здатності стримінгових платформ ігнорувати чіткий розклад показів кінотеатрів до бажання продемонструвати дорогі візуальні ефекти, які поширилися протягом останнього десятиліття.


 



Источник материала
Поделиться сюжетом