Слово стилісту: як правильно має сидіти оверсайз
Слово стилісту: як правильно має сидіти оверсайз

Слово стилісту: як правильно має сидіти оверсайз

Сьогодні розберемося, що таке оверсайз і як правильно вибрати одяг, крій якого буде мати гармонійний вигляд на вас.

Oversize — це речі вільного крою, тобто вироби, які значно більші від вашого початкового розміру. Коли тільки зароджувалася тенденція на такий одяг, було відчутно, як бездумно формувався гардероб без врахування навіть мінімального відчуття власних пропорцій, фігури та врешті-решт ліній зовнішності. Відповідно образи були надто вільними, надто об’ємними та надто не гармонійними. Увага спрямовувалася тільки на тенденції, а не на людину. Я ж рекомендую дещо інші підходи.

1. Враховуйте власні пропорції. Будь-яка річ, яку додаєте у свої комплекти, має бути співрозмірна з вами. Тобто якщо у вас достатньо мініатюрні лінії зовнішності, вибрати пальто на два розміри більше від вашого або ж навіть те, яке досить вільного крою, — стилістично неправильна історія. Адже це руйнує пропорції та порушує золоте правило співрозмірності. Але надмірного оверсайзу слід уникати й жінкам із розміром одягу L, XL. Це зробить силует незібраним, а ми ж не такого ефекту хочемо, правда?!

2. Зверніть увагу на крій. Якщо у вас розмір одягу S і зріст 165 см, вибрати сорочку, яка стилізована на моделі з ростом 176 см і досить вільно сидить на ній, погодьтеся, також не до кінця логічно. Тобто при виборі таких речей, слід враховувати зріст моделей, щоб кишені, які повинні бути в районі грудей, не з’явилися в районі талії.

3. Важливий розмір. Щоб оверсайз був справді коректним, обирайте виріб на пів або на один розмір більший вашого.

4. Використовуйте різні об‘єми. Для балансу в одну зону розташовуємо річ оверсайзного крою, в іншу — приталеного.

5. Завелике — це не оверсайз. Слід вибирати вироби, які першочергово були задумані як оверсайз, адже їхній крій відповідатиме саме цьому завданню. Уявімо, що ви купуєте жакет в стилі lady like, посадка та крій якого передбачає легке приталення. Такий виріб має бути вашого розміру. А ось якщо бренд задумував одразу створити піджак «з чоловічого плеча», він на етапі створення заклав певний оверсайз. Пам‘ятайте, що вироби будуть виглядати актуально, тільки якщо ви реалізуєте, той задум, який лежав у бренду чи в дизайнера в голові.

З власного багаторічного досвіду скажу, що найкраще спрацьовує вибір футболки, джинсів, верхнього одягу для такого ефекту. Тож враховуємо спочатку власні пропорції, співрозмірність, зріст — і тільки тоді йдемо в стилістичну глибину та вибір таких речей.

Бажаю вдалого оверсайзу (звучить як слоган)!


Источник материала
Поделиться сюжетом