19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Які родинні зв'язки пов'язують Тейлор Свіфт з французьким королем Людовіком XIV
Які родинні зв'язки пов'язують Тейлор Свіфт з французьким королем Людовіком XIV

Які родинні зв'язки пов'язують Тейлор Свіфт з французьким королем Людовіком XIV

Король Людовик XIV — предок американської співачки Тейлор Свіфт. Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на MyHeritage. 

За інформацією видання, прапрапрапрапрапрадідом Людовика XIV був англійський аристократ Джон де ла Поль. Він мав брата Вільяма. Його ж пряма правнучка у 19-му поколінні — Тейлор Свіфт.

Інформація про походження співачки з’явилася напередодні її концертів у Франції — Парижі та Ліоні. 

«…наша команда MyHeritage вирішила зануритися в сімейну історію [Тейлор], щоб перевірити, чи є у неї французьке коріння, приховане десь у минулому. Ми були вражені, дізнавшись, що тут не тільки коріння, але й королівське коріння…», — поділився директор з досліджень MyHeritage Рой Мандел.

Детальніше про походження співачки можна дізнатися на інфографіці. 

Зв’язок співачки та монарха сягає аристократичної Англії XIV століття, де їхні спільні предки — граф Майкл де ла Поул і його дружина Кетрін Стаффорд — заклали основу для королівського роду. Пізніше родина Тейлор Свіфт по батьківській лінії виїхала до американських колоній і оселилися в Массачусетсі, а через кілька поколінь прибула до Пенсільванії. 

Людовик XIV відомий завдяки будівництву Версальського палацу. Він також заснував Французьку королівську академію танцю. Вважалося, що король любив танцювати на пишних вечірках, які влаштовував, а також слухати музику. Він навіть навчався гри на гітарі.

Людовик XIV

Нагадаємо, нещодавно Тейлор Свіфт презентувала новий альбом The Tortured Poets Department. За один день він побив рекорд за кількістю прослуховувань на Spotify.


Источник материала
Поделиться сюжетом