Які корисні каші обрати для щоденного раціону при правильному харчуванні? Талановита українська food-блогерка Hanna Veganna радить спробувати корисну та смачну крупу — пшоно.
«Чому пшоно на розвантажувальні дні — хороший варіант? Пшоняна крупа містить багато вітамінів і мінералів, завдяки яким організм отримує велику порцію корисних речовин. Тому детокс із пшоною кашею в меню не тільки ефективний, а й безпечний для організму.
Пшоно не містить глютену, дає змогу ретельно очистити кишківник, є чудовим джерелом вітамінів В1, В2 і В6, а також заліза, міді та кремнію. Воно також містить велику кількість "омолоджувального" вітаміну Е та лецитину, що позитивно впливає на травну систему та кислотно-лужний баланс організму (pH)», — розповідає українська food-блогерка Hanna Veganna.
Detox-сніданок з корисною кашею
Пшоно з журавлиною
Інгредієнти для приготування пшоняної каші:
100 г пшона
400 мл кокосового молока
1 ст. л. ксилітолу
1 ч. л. ванільного екстракту
щіпка солі
дрібка меленого кардамону (або 2 стручки)
Джем із журавлини
100 г журавлини (свіжої або мороженої)
2 ст. л. ксилітолу
4 ст. л. води
Приготування корисної каші:
Промити пшоно кілька разів, поки вода не стане прозорою. Перелити в невелику каструлю, додати половину кокосового молока (200 мл), ксилітол, ваніль, сіль, кардамон і накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму, варити до готовності (18-20 хв).
Після цього додати молоко, що залишилося, перемішати і довести до кипіння. Готово. Оскільки пшоняна каша має здатність сильно загусати, до неї можна додати ще молоко для отримання бажаної консистенції. ⠀
Готуємо джем: Промиту журавлину помістити в невелику каструлю, додайте ксилітол, накрити кришкою і довести до кипіння.
Варити 2-3 хв, більшість ягід має потріскатися. Додати воду і варити ще 2 хв. Готово!