19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відновлювальні джерела енергії та зелені насадження: у Греції з’явиться найбільше в Європі Smart City
Відновлювальні джерела енергії та зелені насадження: у Греції з’явиться найбільше в Європі Smart City

Відновлювальні джерела енергії та зелені насадження: у Греції з’явиться найбільше в Європі Smart City

Поблизу Афін у Греції почали розбудовувати місто Ellinikon, що стане найбільшим у Європі Smart City. В майбутньому «розумному місті» планують облаштувати відкриті простори та велику кількість зелених насаджень, яких зараз бракує Афінам.

Зокрема, у Ellinikon зодять Marina Tower, що незабаром стане першим хмарочосом у країні. Квартири у комплексі вже повністю розкуплені. Загалом, станом на березень 2023 року доходи від продажу нерухомості у майбутньому місті склали 641 мільйон євро. На території проживатиме 20 тисяч людей.

Ellinikon будується за концепцією «15-хвилинного міста», коли менше ніж за чверть години жителі зможуть дістатися до шкіл, парків, офісів, магазинів і навіть пляжу. Також тут існуватиме програмне забезпечення для контролю за утилізацією відходів, водопостачанням та електропостачанням.

До кінця 2025 року спортивний центр з футбольними полями, тенісними кортами та басейни відкриють для публіки. Заселити всіх власників у свої помешкання в сімох багатоквартирних будинках, які з’являться поряд з хмарочосом, планують до Різдва 2026 року.

Процес запуску будівництва Ellinikon не проходив легко. Адже коли забудовник придбав земельну ділянку в 2014 році, на одній її частині знаходилися руїни колишнього аеропорту, включно з покинутими літаками, а на іншій – проживали біженці та мігранти без документів. Пляж був усіяний нічними закладами та давно закинутими спортивними спорудами.

Прогнозується, що після завершення будівництва у 2037 році «розумне місто» додасть понад два відсотки до ВВП країни, створить близько 80 тисяч нових робочих місць і принесе податкові надходження до бюджету в розмірі понад 10 мільярдів євро. Також очікується, що місто сприятиме появі додаткового мільйону туристів на рік.

Раніше «Хмарочос» детально пояснював як функціонує Smart City та як його технології впроваджуються у Києві.

  • #греція
  • #міста
  • #Хмарочос

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом