19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Оболоні оновлять вулицю Богатирську. «Пасажири Києва» заявляють, що цей капремонт не потрібен
На Оболоні оновлять вулицю Богатирську. «Пасажири Києва» заявляють, що цей капремонт не потрібен

На Оболоні оновлять вулицю Богатирську. «Пасажири Києва» заявляють, що цей капремонт не потрібен

У квітні Київрада затвердила проєкт капітального ремонту вулиці Богатирської в Оболонському районі. ГО «Пасажири Києва» заявляють, що цей капремонт не потрібен.

Богатирську побудували в середині 1970-х років і востаннє реконструювали в середині 1980-х, збудувавши шляхопроводи та перетворивши вулицю на магістраль. З того часу зросла кількість вантажного транспорту. Вулиця веде до виїзду з міста в напрямку Вишгорода.

У КМДА пояснюють, що капремонт дозволить зменшити затримки та привабити власників приватних автомобілів, які, відповідно, оминатимуть центр міста.

Обіцяють, що при ремонті врахують принципи безбар’єрності, встановивши понижені бордюри та тактильну плитку, а також облаштують велодоріжки. Капремонт коштуватиме орієнтовно 1,3 мільярда гривень.

Велосипедні доріжки сумістять з пішохідними, зауважують «Пасажири Києва». При цьому простору для окремих велодоріжок вистачило б, адже норми дозволяють звужувати смугу для автомобілів до трьох метрів, у той час як у проєкті передбачено смуги по 3,5-4 метри.

На Богатирській залишаться нерегульовані наземні пішохідні переходи через три-чотири смуги руху. Світлофори були б безпечнішими.

У 2019 році, за даними Uber, максимальна швидкість руху на цій вулиці перевищувала 80 км/год за дозволених на той час 50 км/год. Водіїв не змушував пригальмовувати навіть поганий стан асфальту.

Великий ризик аварій — нерегульовані переходи і велопереїзди на прямих ділянках з’їздів, де водії можуть не знижувати швидкість.

В організації переконані, що капітальний ремонт Богатирскої не потрібен взагалі.

«Це зайва витрата коштів на безглузде перекладання асфальту, що не передбачає безпечної пішохідної та велосипедної інфраструктури, а лише за величезні гроші консервує помилки середнини 80-х років минулого сторіччя», — наголошують у ГО, закликаючи ці гроші натомість витратити на безбар’єрність.

  • #капітальний ремонт

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом