19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стрічка «Мирні люди» Оксани Карпович відкриє цьогорічний фестиваль Docudays UA
Стрічка «Мирні люди» Оксани Карпович відкриє цьогорічний фестиваль Docudays UA

Стрічка «Мирні люди» Оксани Карпович відкриє цьогорічний фестиваль Docudays UA

В українських кінотеатрах картина, побудована на перехоплених розмовах російських окупантів зі своїми близькими, вийде в серпні.

Стрічка «Мирні люди» (Intercepted) української режисерки Оксани Карпович стане фільмом-відкриттям 21-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який триватиме з 31 травня до 9 червня. В український прокат картина вийде невдовзі після національної прем’єри — 29 серпня.

Це нетрадиційне роуд-муві деокупованими українськими територіями, яке демонструє руйнування спричинені повномасштабним російським вторгненням. Аудіоряд стрічки побудований на перехоплених телефонних розмовах російських військових з їхніми близькими. Це ті самі далекі від війни «мирні люди», висловлювання яких шокують особливою жорстокістю.

Геннадій Кофман, член правління ГО «Докудейз» і Відбіркової ради фестивалю, продюсер, коментує:

«Щороку знайти та обрати стрічку-відкриття — велика пригода. Адже важливо відшукати саме той фільм, який якнайкраще, найточніше визначить тематику фестивалю, стане своєрідним провідником до фестивального тижня і при цьому матиме всі необхідні якості креативної документалістики, до яких так уважно ставиться Docudays UA. Цього року нам було трохи легше. Ми знали, що фільм “Мирні люди” створює одна з найсильніших команд українських документалісток».

Світова прем’єра стрічки відбулася на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. Там фільм отримав Спеціальну відзнаку від екуменічного журі у секції Forum і спеціальну згадку від журі Amnesty International. Після прем’єри картина викликала великий міжнародний резонанс і була запрошена до програм багатьох провідних кінофорумів.

Фільм створено за підтримки: SODEC, Téléfilm Canada, Conseil des arts et des lettres du Québec, CNC, Visions sud est, Swiss Agency for Development and Cooperation, Chicken & Egg Pictures 2022 Critical Issues Fund Grant, Hot Docs Ted Rogers Fund, Procirep — Société des Producteurs et de l’Angoa.

Міжнародний сейлзагент: Lightdox.

Підтримка міжнародної промоції: Український інститут та Єврімаж.

Український дистрибутор — кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Источник материала
Поделиться сюжетом