19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Токіо збудували готель на ділянці менше 100 квадратних метрів
У Токіо збудували готель на ділянці менше 100 квадратних метрів

У Токіо збудували готель на ділянці менше 100 квадратних метрів

Японська студія Kooo Architects спроєктувала надзвичайно вузький готель Rakuragu у центрі Токіо. Дев’ятиповерхова будівля займає ділянку площею всього 83,5 квадратних метри та має сталеву каркасну конструкцію.

Готель має унікальну форму з «вирізаними» балконами і терасами. Вони знаходяться лише з однієї сторони будівлі, що є типовим для будинку з мінімальним освітленням, за словами співзасновниці архітектурної студії. Готель спроєктований таким чином, що номери люкс мають великі балкони, а менші двомісні номери – не мають взагалі.

«Екстер’єр будівлі був задуманий не на основі аналізу зовнішнього вигляду, а з огляду на висоту кожного поверху та стану будинків довкола. Процес мислення базувався на спостереженні за навколишніми будівлями та створенні балконів у місцях, де приватне життя не буде порушуватися», – пояснює співзасновниця Kooo Architects.

Rasuragu має сталеву каркасну конструкцію з розкосами, а не більш поширену зі стовпів і балок. Переваги такої конструкції для готелю з малою площею кімнат у тому, що це допомагає розширити простір і збільшити освітлення у приміщеннях. Адже якщо проєктувати невеликі за розміром кімнати несвідомо, то гості зазнаватимуть певних обмежень. А вставивши підкоси з посиленою конструкцією – архітектори змогли створити зовнішню форму без стовпів на балконах.

Для інтер’єрів 14 номерів готелю обрали палітру сірих кольорів, яка доповнює забарвлення фасаду, максимізує ефект природного освітлення та підкреслює тіні увігнутих частин балконів. Адже на думку співзасновниці студії, світло-сірий колір пом’якшує відтінки природного світла краще, ніж білий. Щоб підібрати сірий відтінок стін і підлоги Kooo Architects використали ясен.

Раніше «Хмарочос» розповідав як у Токіо побудували дев’ять громадських вбиралень за проєктами відомих архітекторів.

  • #Готелі
  • #Токіо
  • #Японія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом