20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ліна Костенко і Валерій Залужний стали почесними громадянами Києва
Ліна Костенко і Валерій Залужний стали почесними громадянами Києва

Ліна Костенко і Валерій Залужний стали почесними громадянами Києва

Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

Він зазначив, що таким рішенням Київради столиця "висловила свою шану та повагу і нагородила званням "Почесний громадянин Києва" двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців".

"Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості! Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України", - написав Кличко. 

Міський голова Києва вручив відзнаки поетесі та генералові вдома у Ліни Костенко. 

На врученні був присутній і директор видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" Іван Малкович.

"Волею долі побував на урочистому моменті трьох українських легенд - Віталій Кличко вручив нагороди "Почесний громадянин Києва" Ліні Костенко та Валерієві Залужному", - зазначив видавець.

  • 19 березня британська акторка, зірка картин "Реальна любов", "Моя жахлива няня" та серії фільмів про Гаррі Поттера Емма Томпсон підтримала Україну та продекламувала вірш "Крила" Ліни Костенко.
  • 2 травня повідомлялось, що у Святошинському районі столиці створили мурал із зображенням українського воєначальника, колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.


Источник материала
Поделиться сюжетом