19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Укренерго попереджає про можливі вимкнення світла 8 травня з 18:00
Укренерго попереджає про можливі вимкнення світла 8 травня з 18:00

Укренерго попереджає про можливі вимкнення світла 8 травня з 18:00

Ввечері, від 18:00 до 23:00, українці можуть зіткнутися з відключеннями електрики, оскільки внаслідок ракетної атаки в енергосистемі спостерігається значний дефіцит електроенергії, повідомляє Укренерго.

Обмеження рівномірно розподілятимуть по всіх областях. Графіки відключень оприлюднять на офіційних сторінках місцевих обленерго.

Вранці дефіцит перекривали завдяки імпорту електроенергії з Європи — Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови, — а також аварійній допомозі. Але цього може виявитися недостатньо.

«Сьогодні ввечері, якщо споживання збільшиться, нам доведеться вдатися до відключення споживачів, як останнього інструменту для збалансування енергосистеми. До цього треба бути готовими, але цього можна спробувати уникнути, якщо ощадливо споживати електроенергію, особливо в години найбільшого споживання, це приблизно з 19:00 до 22:00», — розповів Радіо Свобода керівник Укренерго Володимир Кудрицький.

Більшість ударів прийшлося по електростанціях, які виробляють електроенергію, — в західних і центральних областях — у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській.

Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктах енергетики, починаючи з 22 березня. 

  • #відключення світла
  • #електроенергія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом