20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму
11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму

11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн.

З 7 до 16 червня в Україні проходитиме 11-й Чілдрен Кінофест — наймасштабніший український кінофестиваль для дітей і підлітків. Вже традиційно подія відбуватиметься в гібридному форматі: фестивальні покази триватимуть одночасно в обраних кінотеатрах Києва, Львова, Вінниці, Житомира, Дніпра, Луцька, Одеси, Полтави, Хмельницького та Чернігова; для онлайн-перегляду організатори підготували спеціальну програму «Коли ще звірі говорили».

Покази в кінотеатрах та онлайн як завжди безоплатні за умови попередньої реєстрації, яка розпочнеться 30 травня. Для реєстрації групи понад 5 осіб варто звернутися до місцевого координатора.

В кінотеатрах 10 міст можна буде подивитися фільми Міжнародного конкурсу, а найкращий із них буде визначений глядацьким голосуванням. Це 7 нових стрічок з різних європейських країн для дитячої аудиторії: 

  • Фільм-відкриття «Королівство Кенсуке» (Велика Британія, Люксембург, Франція) — торішній учасник головного анімаційного фестивалю світу в Аннесі, цьогорічний призер Британської анімаційної премії та Дитячого міжнародного кінофестивалю у Нью-Йорку. Це історія про хлопчика та його вірного собаку, які опиняються на безлюдному острові після шторму;
  • «Ніна та секрети Їжачка» (Франція) — ще один учасник анімаційного фестивалю в Аннесі від творців мультфільму «Хлопчик-фантом» — гіта Чілдрен Кінофесту 2016 року. Головна героїня — дівчинка, яка разом із другом та уявним їжачком намагаються розшукати скарб на фабриці. 
  • «Тонда, Славка і чарівне світло» (Угорщина, Словаччина, Чехія) — фентезі-анімація про пригоди особливого хлопчика, що світиться від народження, та його сусідку з чарівним ліхтариком. 
  • «Детективи звіропоїзда» (Норвегія) — анімаційна пригода в дусі детективів Аґати Крісті. У центрі сюжету — викрадення цінного винаходу, яке розслідує команда друзів.
  • «Пташина скеля» (Ірландія) — творіння студії Cartoon Salloon, за плечима котрої — номінації на «Оскар» за анімаційні фільми «Пісня Моря» та «Годувальниця». Це історія для найменших про пташку та її друзів, які рятують від небезпек єдине яйце, знесене на їхньому острові цього року.
  • «Окейдякбувай» (Нідерланди) — ігрова стрічка, призерка юнацького журі конкурсу Міжнародного дитячого кінофестивалю в Чикаґо. Головні героїні — підлітки Джеймі та Іман, які тікають зі школи для дітей з порушенням слуху, щоб навідати бабусю однієї з дівчат.
  • Ще одна картина буде оголошена пізніше — це буде фільм-сюрприз, який представлятиме у міжнародному конкурсі Німеччину.

У фестивальному онлайн-кінотеатрі на глядачів і глядачок чекатиме спеціальна програма «Коли ще звірі говорили». Це добірка стрічок про тварин, до якої ввійшли гіти з попередніх едицій Чілдрен Кінофесту:

  • «Паця» — комедійна історія про порося, яке потрібно дресувати.
  • «Неймовірна подорож на Північний полюс» — заснована на реальних подіях історія чотирилапої учасниці полярної експедиції на дирижаблі.
  • «Гол!» — мультфільм про маленького крота Манго, який ось-ось повинен вийти на роботу шахтарем, хоча мріє стати професійним футболістом.
  • «Зоопарк» сімейний фільм про друзів, що намагаються врятувати тварин з місцевого зоопарку Белфаста під німецьким бомбардуванням у 1941 році. 
  • «Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот» анімація про великий  святковий  концерт  лісових  жителів, який опинився під  загрозою. 

Також на фестивалі буде кілька спеціальних подій, до яких можна буде долучитися як у кінотеатрі, так і онлайн:

  • Традиційний ретроспективний показ кінокласики. Цього року продемонструють «Володарів часу» (1982) — шедевр анімації від знаменитого режисера Рене Лалу та художника коміксів Мьобіуса (також працював над культовими фільмами «Пʼятий елемент» і «Той, хто біжить по лезу»). Це фантастична стрічка про хлопчика, який заблукав на дикій планеті, та капітана зорельота, що намагається врятувати дитину.
  • Показ фільму-переможця торішнього ювілейного фестивалю «Душа команди». Це стрічка про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями.
  • Добірка фільмів-фіналістів щорічного Дитячого кіноконкурсу. Упродовж фестивалю професійне журі обере переможців, а відвідувачі та відвідувачки фестивалю — призера чи призерку глядацьких симпатій. Найкращі фільми оголосять на Церемонії закриття фестивалю 16 червня, а їхні творці отримають від 5 000 до 10 000 гривень.

Офіційний партнер Чілдрен Кінофесту — Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ)

Источник материала
Поделиться сюжетом