20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Берліні на 9 травня заборонили російську символіку біля радянських меморіалів
У Берліні на 9 травня заборонили російську символіку біля радянських меморіалів

У Берліні на 9 травня заборонили російську символіку біля радянських меморіалів

Поліція Берліну заборонила восьмого та дев’ятого травня біля радянських меморіалів демонструвати російські прапори, військову форму та Z-символіку. Посольство Росії в Німеччині вважає це обмеження «дискримінацією».

Заборона стосується меморіалів у Трептов-парку, Тіргартені та Шенхольцер-Гайде. Також у цих місцях заборонено вмикати російські марші та військові пісні. Виняток зробили лише для ветеранів Другої світової війни, дипломатів і державних службовців.

У відповідь російське посольство закликало владу Берліна скасувати заборону, назвавши її «дискримінацією, що суперечить духу історичного примирення між народами росії та Німеччини в післявоєнний період».

Загалом, цьогоріч у Берліні на честь закінчення Другої світової, окрім покладання вінків до радянських меморіалів представниками груп лівих та комуністичних поглядів, заплановані мітинги біля Бранденбурзьких воріт та в урядовому кварталі.

Також анонсовані демонстрації щодо російсько-української війни, зокрема і проросійські заходи. Наприклад, восьме травня мало розпочатися з демонстрації у Трептов-парку під назвою «79 річниця визволення від фашизму – подяка визволителям» за участю 200 людей.

Водночас прихильники України повинні мітингувати в урядовому кварталі з гаслом «Мир Європі! Російські солдати геть з України».

У 2022 і 2023 роках також діяли обмеження на демонстрацію російської символіки у пам’ятні дати. Однак минулоріч спробували заборонити використання і української символіки. Проте Адміністративний суд Берліна скасував запроваджену поліцією заборону.

  • #Берлін
  • #Війна
  • #Росія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом