20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Польщі розповіли, як виглядатиме Рада з питань співпраці з Україною
У Польщі розповіли, як виглядатиме Рада з питань співпраці з Україною

У Польщі розповіли, як виглядатиме Рада з питань співпраці з Україною

Рада з питань співпраці з Україною, яку створено при польському уряді, матиме п’ять робочих груп, які діятимуть за тематичними напрямками.

Про це Укрінформу розповіло джерело у польській владі. 

Перша група займатиметься дипломатичним напрямком, зокрема у контексті підготовки міжнародних конференцій, що стосуються підтримки України. 

Робота другої групи буде спрямована на підтримку польсько-української співпраці у сфері самоврядування. 

Третя група займатиметься гуманітарними аспектами співробітництва з Україною, зокрема культурою та історією.

Четверта група Ради зосереджуватиметься на економічних аспектах співпраці, контактах з бізнесом. 

Зрештою, п’ята група – це буде філіал Ради у Підкарпатському воєводстві, що межує з Україною і який займатиметься питаннями транскордонної польсько-української співпраці.

Джерело повідомило, що Рада з питань співпраці з Україною є суто польським органом, який не має свого відповідника з боку України. 

Планується, що Рада зустрічатиметься двічі-тричі на рік для обговорення комплексу питань українсько-польських відносин. Вона виконуватиме дорадчу функцію для прем'єра Польщі.

Читайте також: У Ряшеві відкрили філіал Ради з питаньспівпраці з Україною

До складу Ради входитимуть представники науки, бізнесу, влади та місцевого самоврядування. Вона співпрацюватиме з польськими аналітичними центрами, зокрема Польським економічним інститутом і Центром східних досліджень.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск раніше підписав розпорядження щодо створення Ради з питань співпраці з Україною. Її керівником було призначено голову комісії Сейму Польщі у закордонних справах Павела Коваля.



Источник материала
Поделиться сюжетом