20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Флоренція платитиме автомобілістам за поїздки велосипедом
Флоренція платитиме автомобілістам за поїздки велосипедом

Флоренція платитиме автомобілістам за поїздки велосипедом

Муніципалітет італійської Флоренції платитиме містянам за поїздки велосипедом. На заохочувальну ініціативу Pedala, Firenze ti premia («Крути педалі, Флоренція тебе винагородить») заклали 1,2 мільйона євро.

Тим, хто зареєструється у програмі, нараховуватимуть до 30 євро на місяць. Виплати будуть двох видів: для тих, хто вже їздить велосипедом, і для автомобілістів, які готові відмовитися від автівки на користь екологічнішого транспорту. Останнім платитимуть більше.

Щоб узяти участь, потрібно зареєструватися, завантажити застосунок компанії Pin Bike та отримати комплект, в який входить Bluetooth-пристрій, що засвідчує використання велосипеда, а також кріплення для смартфона на кермо та сигнальні ліхтарі.

Учасники можуть створити до двох маршрутів: «дім–школа/університет» та «дім–робота». За кожен подоланий на велосипеді кілометр цього маршруту нараховуватимуть 0,15 євро. На додачу можна отримати 0,05 євро на інших маршрутах в межах міста з понеділка по п’ятницю.

Для автомобілістів поїздки цими машрутами коштуватимуть дещо більше: 0,20 євро за кілометр. Максимальна сума, яка може бути нарахована, становитиме 2 євро на день і 30 євро на місяць.

Крім того, щомісяця роздаватимуть додаткові призи до 100 євро для 200 користувачів, які накопичили найбільшу кількість балів: проїхані кілометри, участь у заходах та опитуваннях тощо.

Можна використовувати як звичайні велосипеди, так і електровелосипеди.

Проєкт стартує третього червня, у Всесвітній день велосипеда, та триватиме рівно рік.

  • #Італія
  • #Велосипед

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом