20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Познані з’явиться житлова будівля, вкрита 140 000 рослин
У Познані з’явиться житлова будівля, вкрита 140 000 рослин

У Познані з’явиться житлова будівля, вкрита 140 000 рослин

У польському місті Познань з’явиться багатоквартирний будинок Aura з вертикальним садом на фасаді зі 140 тисячами рослин. Головним прагненням архітектора було мінімальне втручання в екосистему та її збагачення. Будівля буде повністю вкрита зеленню, щоб стати візуальним продовженням землі, подібно до пагорбу.

Рослини на фасаді ростимуть на спеціальній конструкції. Між нею та стіною буде створена своєрідна повітряна подушка, яка діятиме як природний ізолятор, захищаючи будівлю від нагрівання у спекотну погоду. Полив рослин здійснюватиметься за допомогою автоматичної системи, яка на 90% використовуватиме зібрану на ділянці, талу та дощову воду. Автоматизація процесу зведе до мінімуму традиційний догляд за рослинами вручну.

«Якщо ми забезпечимо достатню кількість зелені у доступній формі, як ми робимо з Aura, у нас є шанс назавжди змінити обличчя міст. Замість «теплових островів» ми можемо створювати будівлі, які регулюють вологість і температуру повітря як всередині, так і довкола. Така архітектура покращує естетику району та має реальний вплив на умови життя завдяки сприятливому мікроклімату», – пояснює відомий архітектор і автор проєкту Роберт Конєчний.

Aura стане першим подібним об’єктом у Польщі. Зважаючи на інноваційність проекту, до його розробки активно долучилися науковці з Познанської політехніки та Природничого університету. Будівля буде зведена біля Цитаделі, одного з найбільших познанських парків та матиме форму арки. Навколо будинку планується багато зелених насаджень та дитячий майданчик. Також ландшафт збагатить мальовничий ставок, який одночасно слугуватиме і водосховищем.

Інтер’єри оформлюватиме познанська художниця Аліція Бяла. Для вестибюля вона розробила керамічну скульптуру-світильник у вигляді рослини та барельєф, що відображає зв’язок між людиною і природою. Лампа та скульптурна композиція будуть вкриті спеціально створеними художницею глазурями, зробленим з ґрунтів різних місцевостей Великопольського воєводства. Різноманітний мінеральний склад ґрунтів визначатиме колір глазурі на скульптурах.

Проте Aura стане інноваційним проєктом не лише завдяки архітектурі будівлі. Девелопер також зробив сильний акцент на комфорті власників квартир. Будівля матиме п’ять під’їздів з ліфтами усього для 55 квартир. В оселях буде підлога з підігрівом і відеодомофони з можливістю підключення смартфонів. У багатьох помешканнях заплановано по два балкони, на які потраплятиме світло з двох сторін – південної та північної.

На південній стороні спроєктовані просторі та сонячні вітальні з видами на міський пейзаж і парк Цитадель. Натомість на північній стороні переважно знаходитимуться спальні. Також на території будівлі буде розташований спа-центр. Поруч з будинком буде підземний паркінг і приміщення для зберігання велосипедів.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Источник материала
    Поделиться сюжетом