/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fc29ad2fc1c87b0f6f415d68aa91d71bb.jpg)
У японському місті Нагоя відкрився український ресторан
Про це повідомив у Фейсбуці посол України в Японії Сергій Корсунський, передає Укрінформ.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F747d3dba47bb259f57b0ebf5b71c52ed.jpg)
«Вітаю українців Японії з відкриттям ще одного українського ресторану «Жито» у місті Нагоя. По-перше, красиво, по-друге, смачно, по-третє, працюють наші, хто приїхав за програмою захисту», – написав дипломат.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F9c2116875e4c0698a61522f2963338f3.jpg)
Корсунський поінформував, що на відкритті були присутні мер, заступниця губернатора префектури, члени префектуральної асамблеї, підприємці і багато ЗМІ.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fb84d68ea3d6d014871da7106e8d88227.jpg)
«У Японії кулінарна дипломатія – один з найефективніших інструментів досягнення політичних цілей. Молодці наші дівчата з Японсько-української культурної асоціації NPO JUCA», – зазначив посол України.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F2b96e1e1f680d3413d4f852e3c6be08f.jpg)
Як повідомляв Укрінформ, у квітні у японському місті Беппу префектури Оіта (острів Кюсю) відкрився заклад Little Ukraine («Маленька Україна»), у якому працюватимуть евакуйовані українські громадяни.
Також в одному з найатмосферніших районів Токіо – Шібуя – було відкрите кафе «Кокорогото», у якому працюють молоді українці, що знайшли прихисток в Японії.
Раніше в Токіо відкрився ресторан української кухні «Смачного», де працюють українці.
Фото: Sergiy Korsunsky / Фейсбук
