10 детокс-рецептів на всі часи
10 детокс-рецептів на всі часи

10 детокс-рецептів на всі часи

Як провести чистку організму від токсинів? Як прискорити виведення токсичних речовин з організму? Ці питання турбують багатьох дівчат, які піклуються про власне здоров`я. Насправді наш організм здатний на самоочищення, якому можна посприяти за допомогою збалансованого меню.

У цій справі важлива не повна відмова від їжі, а корекція щоденного меню. Також пам`ятайте про важливі продукти-антиоксиданти, здатні виводити шлаки та токсини, стимулювати травлення, — такі як лимон, лайм і шпинат.

Beauty-редакторка ELLE.UA Олена Бабіцька зібрала 10 детокс-рецептів на всі часи, які стануть вам у пригоді для якісного очищення організму в домашніх умовах.

10 детокс-рецептів на всі часи

Зелені соки

Інгредієнти: 100 г листової капусти (або навпіл зі шпинатом), 1 зелене яблуко, 1/2 бульби фенхелю, 1 ч. л. імбиру, 1/2 стебла селери, 1 ст. л. меду

Усі інгредієнти очистьте, наріжте і збийте в блендері протягом 1 хвилини. Зелені соки багаті вітамінами та клітковиною, а селера і фенхель є потужними кровоочисними продуктами, що виводять шкідливі речовини.

Ситний смузі на сніданок

Інгредієнти: 1 морква, 1 манго, м`ята, естрагон і зелений базилік, 1 ч. л. оливкової олії

Моркву і манго очистьте, змішайте з травами та збийте в блендері до стану пюре. Помаранчеві овочі та фрукти багаті на провітамін А. Він позитивно впливає не тільки на зір: жиророзчинний бета-каротин є одним із найсильніших антиоксидантів, який запобігає хворобам серця, злоякісним новоутворенням, сприяє нормальному обміну речовин.

Гаряча вода з лимоном

Тепла вода поповнює водний баланс, а вітамін С і антиоксиданти в складі лимонного соку допомагають печінці включити свої захисні функції.

Вітамінний обід

Запечені та відварені овочі зберігають у собі масу поживних речовин. Вони не менш корисні, ніж свіжі, а ШКТ справляється з ними набагато швидше. Омега-3 жирні кислоти в м`ясі лососевих риб очищають кровоносні судини. Приправте страву гострим чилі або імбиром — це ще більше покращить процес травлення. У міру гострий і зігрівальний — таким може стати ваш детокс-обід.

Суп-пюре з перцю та селери

Інгредієнти: 4 солодких червоних перці, 3 стебла селери, 5 зубчиків часнику, 1 ч. л. чилі, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. сухої зеленої цибулі, 1 ч. л. вершкового масла

Перець і часник змастіть олією і запечіть у духовці до розм`якшення. Видаліть насіння перцю. Відваріть селеру в 300 мл води. Отриманий бульйон і м`яку селеру змішайте з перцем і часником, приправте чилі, олією і сухою цибулею. Збийте в блендері до стану пюре.

Лосось і квасоля

Інгредієнти: 350 г філе лосося, 200 г стручкової квасолі, 1 ст. л. меду, 3 ст. л. соєвого соусу, 4 ч. л. натертого імбиру, сичуанський перець, цукор, кунжутна олія

Філе лосося замаринуйте на 20 хвилин у суміші меду, соєвого соусу і свіжонатертого імбиру. Запікайте в духовці протягом 15 хвилин за 190˚С. У розігрітій сковорідці на кунжутній олії обсмажте розчавлений сичуанський перець протягом 2 хвилин до появи запаху, додайте стручкову квасолю, 1 ч. л. цукру і трохи соєвого соусу. Готуйте 5 хвилин на сильному вогні, періодично помішуючи.

Легка вечеря

Швидкі, смачні та корисні — найкращий вибір рецептів для детокс-вечері. Важливо не забувати про клітковину. Вона дає відчуття ситості та змітає всі шлаки й токсини зі стінок кишківника, як щітка. Обов`язковий компонент вечері, спрямованої на очищення організму, — свіжа зелень і висівки.

Зелені смузі

Інгредієнти: велика жменя листя шпинату, жменя листового салату, 1 стебло селери, 1 груша, 1/2 банана, 1 ст. л. висівок або сухої клітковини, сік лайма, 100 мл води

Усі інгредієнти вимийте, наріжте, змішайте з водою і клітковиною в блендері та збийте до стану пюре.

Гаспачо з авокадо, ананаса та шпинату

Інгредієнти: 1 авокадо, 200 г ананаса, щіпка сухого перцю чилі, жменя листя шпинату, сік лайма, сіль

Авокадо й ананас — не тільки чудове і смачне поєднання, кожен із них окремо просто незамінний. Авокадо знижує рівень холестерину і захищає печінку від токсинів, а ананас славиться своїми жироспалювальними властивостями. Крім того, калій у складі плодів допомагає вивести зайву воду з організму. Змішайте всі інгредієнти в чаші блендера і збийте, регулюючи їхню густоту водою.

Трав`яні чаї

Перед сном приготуйте собі очищувальний і заспокійливий чай з м`яти, ромашки, липи, чебрецю або лаванди. Відсутність кофеїну піде організму на користь і допоможе вам швидше та міцніше заснути.


Источник материала
Поделиться сюжетом