У Пирогові відкриють 100-літній відновлений вітряк з Херсонщини
У Пирогові відкриють 100-літній відновлений вітряк з Херсонщини

У Пирогові відкриють 100-літній відновлений вітряк з Херсонщини

У Музеї просто неба в Пирогові 18 травня об 11:00 для відвідувачів відкриють відреставрований столітній вітряк з с. Олександрівка Херсонської області. Також гості зможуть побачити процес молотіння зерна і виготовлення першого в оновленому вітряку борошна. Подія відбудеться у Міжнародний день музеїв.

З Херсонщини до Пирогова пам’ятку привезли ще у 1973 році. Тоді мали провести реконструкцію вітряка, але жодні роботи не відбулися.  Внаслідок цього з’явилися значні пошкодження стін, покрівлі та дверей. Крила вітряка практично не збереглися. Врешті реконструкція пам’ятки розпочалася лише у 2023 році, за підтримки благодійників.

Також о 12:00 на Співочому полі розпочнеться кулінарний захід «Музей Їжі від родини брендів МХП». Ініціатива покликана більше розповісти українцям про культуру та історію їжі у різних регіонах України. На гостей чекають кулінарні майстеркласи та батли, вікторини, розіграші подарунків, музичні виступи тощо. Зокрема, о 12:30 виступатиме гурт KOZAK SYSTEM, а далі – фольклорні ансамблі та артисти з Бахмута.

  • #Історична пам'ятка
  • #Музей Пирогів
  • #Реконструкція

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом