17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суперечлива реконструкція: в центрі Лондона знесуть будівлі 70-х років задля офісного комплексу
Суперечлива реконструкція: в центрі Лондона знесуть будівлі 70-х років задля офісного комплексу

Суперечлива реконструкція: в центрі Лондона знесуть будівлі 70-х років задля офісного комплексу

Муніципалітет Лондона дозволив проєкт реконструкції західної частини Лондонської стіни, який передбачає знесення визначних будівель 1970-х років. Замість них архітектурні студії Diller Scofidio & Renfro та Sheppard Robson створять сучасний офісний комплекс. Зокрема, реконструкція зачепить будівлю Музею Лондона.

Лондонська стіна – це колишній оборонний мур, зведений римлянами у ІІ-ІІІ ст. Сьогодні на цьому місці пролягає дорога в Лондонському Сіті, історичному центрі міста. До 2022 року тут функціонував Лондонський музей, зведений у 1976 році як частина комплексу будівель мікрорайону Барбікан. Їхнє будівництво у 60-70-х роках стало інноваційним підходом до редевелопменту частини Лондонського Сіті, яка була пошкоджена бомбардуваннями під час Другої світової.

Окрім музею планують знести 17-поверховий офісний будинок Bastion House, також зведений у 1976 році. Його фундамент містить залишки вежі, яка була частиною західних воріт римського форту. Розташована на бетонних стовпах бісквітного кольору та з бронзовими навісними стінами в унікальному архітектурному стилі Miesian, будівля є рідкісним прикладом уцілілої споруди з післявоєнного планування центрального району Лондона.

Коли у 2022 році Корпорація Лондонського Сіті (муніципальна адміністрація) озвучила плани про знесення будівель, більшість місцевих жителів не погодилася з цим рішенням. Майже 90% мешканців проголосували за альтернативу знесенню. Деякі активісти, зокрема Barbican Quarter Action, стверджують, що споруди потрібно зберегти та модернізувати, вказуючи на цінність будівель через їхнє архітектурне значення та історичний контекст.

Однак представник Корпорації стверджує, що новий комплекс допоможе задовольнити зростаючий попит на офісні приміщення в місті та забезпечити понад три тисячі додаткових робочих місць. На думку адміністрації, завдяки проєкту громадський простів збільшиться на 43%. Доступ до залишків римської стіни залишиться відкритим. Представник Корпорації зазначив, що публічне обговорення проєкту призвело до внесення значних змін до нього.

Новий комплекс матиме площу 56 тис. кв. метрів і складатиметься з трьох основних будівель: 17-поверхового New Bastion House, 14-поверхового Rotonda Building і меншої п’ятиповерхової офісної будівлі. Реконструкція також передбачає зелені насадження, зокрема громадський сад на даху, та створення культурного простору.

Проєкт нового комплексу також трансформує міський ландшафт, замінюючи надземну пішохідну доріжку новою системою дорожнього руху. Створена для об’їзду однієї з офісних будівель, ця система «півострова» спрямована на покращення транспортного сполучення та пішохідної доступності.

Як зазначає ArchDaily, рішення міської влади про перехід від модерністської архітектури середини ХХ століття до сучасної підкреслює прагнення Лондона розвивати свою інфраструктуру для створення нового багатофункціонального міського середовища.

  • #історична будівля
  • #Лондон
  • #Реконструкція

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом