17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нам Джун Пек: Місяць – найстаріший телевізор вже в кіно
Нам Джун Пек: Місяць – найстаріший телевізор вже в кіно

Нам Джун Пек: Місяць – найстаріший телевізор вже в кіно

З 23 травня в київських кінотеатрах виходить документальний фільм «Нам Джун Пек: Місяць – найстаріший телевізор». Це історія про талановитого генія і непересічного дивака, який був одним із засновників авангардного мистецтва ХХ століття і яскравим представником нью-йоркської арт-сцени. 

5 причин, чому документальний фільм про корейського митця вартий уваги

Художник постійно експериментував і створював інсталяції з телевізорів та перформанси, натхнені телебаченням. В історію мистецтва він увійшов як батько окремого напрямку – відеоарту.

У світі не існує жодного великого музея, який би не виставляв роботи Нам Джун Пека. 

Значний вплив на творчість художника здійснив авангардний композитор Джон Кейдж, який досліджував звучання найрізноманітніших предметів (від цвяхів до радіоприймачів) і створював музику з тиші і шуму. Це знайомство додало Нам Джун Пеку сміливості і мистецької свободи.   

Всі пам’ятають, як Енді Воргол передрікав кожному 15 хвилин слави. Нам Джун Пек був переконаний, що у майбутньому у кожного буде свій власний телеканал. Ще у 1970-х роках він передбачив YouTube, TikTok і світ, в якому будь-що стане контентом, і хто-завгодно буде творцем. 

Нам Джун Пека називають нострадамусом цифрової епохи, який передрік появу інтернету. Його ідеї можна віднайти в глобальних медіа, соцмережах та в естетиці MTV. 

Де дивитись?

Де дивитись?

Кінотеатр Жовтень (Київ)
Кіно42 (Київ)

КВИТКИ
І ще важливе:Наша команда запустила збір на два дрони Mavic 3T для Юрія Комарницького, експрацівника кінотеатру «Київ» (28 ОСБ 117 бригада). Загальна ціль збору – 400 000 гривень. Половину цієї суми на один дрон ми вже зібрали. Але потрібно ще стільки ж, щоб закрити потребу повністю. 

За донати по 200 гривень ми розіграємо три річних абонементи на всі наші фестивалі – KISFF 2024, INTRO 2025 та Кіно Сусідів. 

А за донати по 100 гривень – три річних абонементи в онлайн-кінотеатр Титр.Якщо перераховуєте кошти не з картки mono, в коментарі до оплати обов’язково вкажіть свої контакти, щоб ми могли з вами зв’язатись.РеквізитиБанка: https://send.monobank.ua/jar/9opkMSuRh8 Номер карти банки: 5375 4112 1336 4115

Будемо вдячні за будь-яку підтримку! До зустрічі в кіно.
Источник материала
Поделиться сюжетом