17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Львів’ян кличуть на презентацію книги «Окупація, або правда про український Київ 1941 – 1942 рр.»
Львів’ян кличуть на презентацію книги «Окупація, або правда про український Київ 1941 – 1942 рр.»

Львів’ян кличуть на презентацію книги «Окупація, або правда про український Київ 1941 – 1942 рр.»

У вівторок, 28 травня 2024 року, о 13.00 в корпусі Юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка ( ауд.249, вул.Січових Стрільців 14) відбудеться презентація книги Богдана Червака «Окупація, або правда про український Київ 1941 – 1942 рр.».

У книжці описуються трагічні події часів Другої світової війни, зокрема, пов’язані з діяльністю Організації українських націоналістів в Україні. Це розповідь про два місяці життя і боротьби підпілля ОУН в окупованому Києві. Головні персонажі – Олег Ольжич, Олена Теліга, Андрій Мельник, міський голова Києва Володимир Багазій, Ярослав Гайвас, Іван Ірлявський…

Книжка написана на основі документальних свідчень безпосередніх учасників тих подій та розвінчує міфи про так званий «колабораціонізм» українського визвольного руху.

Також вміщені документи, які розповідають про роль і місце ОУН під час Другої світової війни й раніше не публікувалися в Україні.

Книжка про «мельниківців» і «бандерівців» – українців, які не змогли знайти порозуміння між собою, але віддавали життя, щоб відбулася Українська держава.

Богдан Остапович Червак – український громадський і політичний діяч, голова Організації українських націоналістів. Нині проживає в Києві, працює першим заступником Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України.

Богдан Червак – автор численних науково-популярних книг з історії України, зокрема: «Образ гетьмана Виговського в українській літературі» (1993 р.), «Наперед, українці» (1995 р.), «Український націоналізм: дослідження, інтерпретації, портрети» (1996 р.), «Олена Теліга: життя і творчість» (1997 р.), «Слово, що стало зброєю» (До 100-річчя від дня народження О. Ольжича) (2007 р.), «Україна: між перемогами і поразками» (Роздуми на теми вітчизняної історії) (2008 р.) та ін.

Наталка СТУДНЯ

Источник материала
Поделиться сюжетом