Бендерики з куркою від Євгена Клопотенка
Бендерики з куркою від Євгена Клопотенка

Бендерики з куркою від Євгена Клопотенка

«Смачні, рум’яні та трикутні — це все про українські бендерики. Поєднання м’яких млинців та соковитої м’ясної начинки здатне підкорити будь-кого. Не будемо лукавити, бендерики не найшвидша в приготуванні страва, але смак вартує і зусиль і часу.

Якщо любите поєднання ніжних млинців та курячої начинки, то спробуйте також наші млинці з м’ясом — це просто і смачно», — розповідає український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Поради з приготування бендериків з куркою

Млинці раджу смажити на спеціальній млинцевій пательні. Втім за відсутності такої, обирайте пательню з низьким бортом, товстим дном та бажано антипригарним покриттям. Формувати бендерики зручніше з великих млинців, тож обирайте пательню не менше ніж 22-24 см в діаметрі.

І головне, не лякайтеся кількості кроків у рецепті, все значно простіше, ніж може здаватись, на перший погляд! Просто ми заморочились і показали вам все дуже детально, щоб кожен бендерик вийшов ідеальним.

Як приготувати бендерики з куркою

Інгредієнти:

Для тіста:

2 яйця

1 ч. л. цукру

340 мл молока

130 г борошна

3 ст. л. соняшникової олії

⅓ ч. л. солі

Для начинки:

1 паковання (500 г) курячого фаршу

1 цибулина

½ ч. л. солі

¼ ч.л. молотого чорного перцю (або на ваш смак)

2 ст. л. олії для смаження

Бендерики з куркою: покроковий рецепт

Змішайте у великій мисці 2 яйця з 1 ч. л. цукру. Додайте до яєчної суміші половину борошна (приблизно 4 ст. л.) та гарно перемішайте вінчиком, щоб не залишилося грудочок.

Додайте до тіста 340 мл молока, решту борошна, 3 ст. л. олії, ⅓ ч. л. солі, добре перемішайте і дайте тісту постояти 15 хв.

Пательню змастіть 1 ч. л. олії та добре розігрійте. За допомогою ополоника вилийте невелику порцію тіста та обсмажте його на маленькому вогні з обох боків до готовності. Залишіть млинці трохи блідими, адже потім ми ще раз обсмажимо вже готовий бендерик до рум`яної скоринки. Дайте млинцям охолонути.

Для начинки очистіть 1 цибулину та наріжте дрібними кубиками. На сковорідку вилийте 2 ст. л. олії для смаження, розігрійте та обсмажте цибулю до золотавого кольору.

Додайте до цибулі 500 г курячого фаршу, ½ ч. л. солі, ¼ ч.л. молотого перцю і обсмажте начинку до готовності, періодично помішуючи.

Сформуйте бендерики. Для цього візьміть млинець та розріжте його навпіл. У половинці млинця підгорніть заокруглений край всередину, так щоб у вас вийшов акуратний прямокутник. Викладіть 1 ст. л. начинки ближче до краю прямокутника.

Загорніть край половинки млинця всередину, таким чином, щоб сформувати трикутник.

Продовжіть формувати трикутники, загортаючи начинку. Заправте кінчик млинця всередину бендерика. Повторіть цей процес з кожною половинкою млинця.

На сковорідку вилийте 2 ст. л. олії, розігрійте та обсмажте бендерики з двох боків до рум`яної скоринки. Подавайте гарячими зі сметаною або улюбленим соусом.


Источник материала
Поделиться сюжетом