Студенти Катерини Кухар презентують прем’єру балету «Коппелія» в Національній опері України
Студенти Катерини Кухар презентують прем’єру балету «Коппелія» в Національній опері України

Студенти Катерини Кухар презентують прем’єру балету «Коппелія» в Національній опері України

У Національній опері України 4 червня відбудеться прем’єра балету «Коппелія». Її представлять учні та студенти Київського державного фахового хореографічного коледжу, керівницею якого є Катерина Кухар.

Сучасну інтерпретацію балетної постановки створив балетмейстер Анатолій Шекера за редакцією заслуженого артиста України Ярослава Ткачука.

Напередодні прем’єри студенти також знялися у фотосесії Анни Шейдеманн. Завдяки їй ми можемо подивитися, який вигляд мала б наречена Сванільда з «Коппелії», якби балетну постановку робили в сучасному стилі.

«Ці діти — справжні герої, які попри всі обставини життя продовжують свої ретельні щоденні екзерсиси і дарують нам красу мистецтва й надію на майбутнє», — коментує фотографка та продюсерка проєкту Анна Шейдеманн.

В основі «Коппелії» — історія кохання з любовним трикутником, ревнощами, пристрасними інтригами та щасливим кінцем. Її головний герой —  закоханий у селянку Сванільду легковажний Франц, який водночас задивляється на інших гарненьких дівчат. Одного дня хлопцеві затьмарює розум незнайомка Коппелія. Проте вона виявляється механічною лялькою.

«У сюжеті балету моя героїня стає центром інтриги та романтичних подій, де Франц закохується в іншу, штучну дівчину. А Сванільда намагається завоювати його, тож готова піти на все, аби бути щасливою поруч з коханим», — ділиться Злата Лосєва, виконавиця ролі Сванільди.

Студенти Катерини Кухар презентують прем’єру балету «Коппелія» в Національній опері України - Фото 1

Студенти Катерини Кухар презентують прем’єру балету «Коппелія» в Національній опері України - Фото 2

Студенти Катерини Кухар презентують прем’єру балету «Коппелія» в Національній опері України - Фото 3

Наприкінці Франц розуміє, що його справжнє щастя — у коханні до Сванільди. Натомість Коппелія — лише лялька, створена винахідливим майстром Коппеліусом.

«Це непроста партія, від першого виходу до останньої коди. У ній присутні трюки та підтримки, яких немає в багатьох інших сольних партіях», — розповідає Валерій Хованов, виконавець партії Франца. 

Балет створений за новелою Ернеста Амадея Гофмана «Пісочна людина», а музику до постановки написав французький композитор Лео Деліб.

Стилістка: Анна Єгорова
Мейкап: Настя Хоружа та Юлія Кліом
Волосся: Наташа Ходос


Источник материала
loader