Хто така Франческа Бріджертон: усе про сліпучий дебют героїні в драмі на Netflix
Хто така Франческа Бріджертон: усе про сліпучий дебют героїні в драмі на Netflix

Хто така Франческа Бріджертон: усе про сліпучий дебют героїні в драмі на Netflix

У червні на стримінговій платформі Netflix вийде продовження «Бріджертонів» — серіалу про вище лондонське суспільство епохи Регентства. Третій сезон присвячений здебільшого Пенелопі — тому, як вона шукає майбутнього чоловіка та знаходить порозуміння з Коліном. 

Проте увагу світської верхівки привертає ще одна дівчина — Франческа Бріджертон. Упродовж двох попередніх сезонів її грала Рубі Стокс. У продовженні романтичної драми акторка змінилася — тепер виконавицею ролі Франчески стала Ганна Додд.

Що варто знати про героїню? Розповідає ELLE USA.

«Франческа — така чудова героїня, що потрібні дві людини для того, щоб розповісти її історію. Але я не намагаюся стерти той факт, що Рубі зіграла її першою», — ділиться Ганна Додд. 

Акторка отримала роль неочікувано. Це не перше прослуховування для «Бріджертонів» — раніше вона претендувала на роль Дафни. Проте їй зателефонували навесні 2022 року і запросили на конфіденційний кастинг. Ім’я героїні тримали в таємниці, проте акторка пам’ятає, що записала сцену про дівчину на балу. Тільки через декілька місяців Ганна Додд дізналася, що є претенденткою на роль Франчески.

Хто така Франческа Бріджертон: усе про сліпучий дебют героїні в драмі на Netflix - Фото 1Після затвердження на роль акторка поринула в підготовку — розпочала з романів Джулії Куїнн, на основі яких і створений серіал. Третій сезон розповідає про дебют Франчески в лондонському вищому суспільстві, проте дія книжки про головну героїню відбувається на пізнішому етапі її життя. Тож Ганна Додд хотіла зафіксувати лише деталі в поведінці сестри Бріджертонів: легку напівусмішку, сарказм, дотепність та її схильність дивитися вгору.

Франческа — шанувальниця музики. Натомість Ганна Додд під час підготовки до ролі швидко зрозуміла — грати на піаніно набагато важче, ніж здається. Акторка не вміла читати ноти, тому для кожної пісні запам’ятовувала рухи своїх рук.

«Я дійсно думала, що це стане моїм прихованим талантом і я зможу зіграти Моцарта на вечірці. Але щоразу, коли я завершувала роботу з одним твором, мій мозок просто позбавлявся його й зосереджувався на наступному», — ділиться акторка.

Порівняно з братами й сестрами, Франческа більш замкнена в собі. Героїні комфортніше висловлювати свої думки та почуття за допомогою музики. Проте вона не самітниця.

«Інтроверти можуть бути по-справжньому відвертими та впевненими серед невеликої групи людей, а потім, у новому середовищі, —  абсолютно наляканими та дуже тихими. Ми просто хотіли переконатися, що різні ситуації виявляють різні сторони її [особистості]», — пояснює роль Франчески шоуранерка Джесс Бравнелл. 

Хто така Франческа Бріджертон: усе про сліпучий дебют героїні в драмі на Netflix - Фото 2

Хто така Франческа Бріджертон: усе про сліпучий дебют героїні в драмі на Netflix - Фото 3

Дебют Франчески показує прагматичний бік її характеру. Дівчина просто бажає знайти «хорошу людину» для шлюбу, яка дозволить їй «продовжувати жити те життя, яке вона хоче», каже акторка. Поки Елоїза боролася з концепцією шлюбу, а Дафна її романтизувала, Франческа опинилася десь посередині. Героїня визнала, що настала її черга виходити заміж, тому й вирішила — вона знайде чоловіка, і тоді на неї не звертатимуть стільки уваги.

«Відчуття погляду на неї та рівень очікувань — те, з чим вона справді бореться. Ким буде її чоловік — не те, про що вона фантазувала в дитинстві», — ділиться Ганна Додд. 

Королева знайомить її з лордом Самадані, який планує мати вісьмох дітей. Головна героїня не зовсім зацікавлена вести з ним ввічливу розмову. Франческу більш приваблює Джон Стірлінг і комфорт, який вона відчуває поряд з ним. Лорд Самадані хоче, щоб головна героїня була в центрі — він пишається, що демонструє її всім. Натомість Джон Стірлінг подобається Франчесці, бо промовляє саме до неї. 

Хто така Франческа Бріджертон: усе про сліпучий дебют героїні в драмі на Netflix - Фото 4

У житті головної героїні буде багато змін. І Ганна Додд вважатиме це «привілеєм», якщо творці серіалу екранізують книжку, присвячену саме її головній героїні. На думку акторки, історія Франчески — про стійкість.

«Я думаю, що багато людей можуть зрозуміти її, навіть якщо вони не інтроверти», — каже Ганна Додд. 


Источник материала
loader