5 найважливіших правил догляду за інтимною зоною
5 найважливіших правил догляду за інтимною зоною

5 найважливіших правил догляду за інтимною зоною

Факт: про здоров`я і красу шкіри тіла та обличчя багато хто з нас піклується набагато ретельніше, ніж про здоров`я інтимної зони. Тим часом від стану V-зони залежить жіноче здоров`я і репродуктивна функція.

Beauty-редакторка ELLE.UA Олена Бабіцька склала п`ять правил щоденного догляду за інтимною зоною, які не варто порушувати, якщо ваша мета — зберегти жіноче здоров`я і відмінне самопочуття якомога довше.

5 найважливіших правил догляду за інтимною зоною

Окремий рушник

Заведіть окремий м`який рушник для інтимної гігієни і міняйте його якомога частіше. Тепле і вологе повітря у ванній кімнаті — ідеальне середовище для розмноження патогенних мікроорганізмів, які нам ні до чого.

Важливо: після прийняття душу не тріть, а промокайте інтимну зону рушником.

Регулярна гігієна

Навіть якщо ви фанат чистоти, мити «до скрипу» інтимну зону я вкрай не раджу. Така старанність може призвести до порушення кислотно-лужного балансу. Мити делікатну зону варто 1-2 рази на день, а в період менструацій в ідеалі робити це щоразу, коли ви міняєте тампон або прокладку — теплою водою без використання гелю.

Що вдягнути

Безумовно, відмовитися від мереживної білизни на користь виключно бавовняної я вас не закликаю. Однак слід пам`ятати, що в синтетичній білизні шкіра майже ніколи не залишається сухою, що може стати причиною розвитку патогенної флори. Ось чому ідеальний варіант на кожен день — бавовняна або білизна з натурального шовку. Стрінги, до речі, теж не найкращий варіант — вони можуть не лише викликати подразнення шкіри, а й провокувати розвиток циститу.

Вибирайте продукти догляду за інтимною зоною не менш ретельно, ніж крем для обличчя

Професійні засоби для догляду за делікатною зоною — не маркетинговий прийом, як багато хто вважає. Насправді мило, гель для душу і навіть крем-мило для тіла не підходять для догляду за жіночими статевими органами, оскільки порушують pH піхви і день за днем знижують активність бактерій, які захищають репродуктивну систему.

Зазвичай, щоб випустити м`яку формулу з ідеально збалансованою кислотністю, без агресивних очищувальних компонентів і ароматизаторів, які можуть спричиняти подразнення або алергічну реакцію на слизовій, бренди витрачають багато часу і не шкодують коштів на дослідження. 

Віддавайте перевагу м`яким гелям для інтимної гігієни, які дбайливо очищають інтимну зону, не порушуючи її природного мікробіома. 

Відмовтеся від щоденних прокладок

Можливо, це прозвучить дуже по-ретроградному, але давайте начистоту: будь-який грамотний гінеколог підтвердить вам, що щоденні прокладки надійно захищають білизну від виділень, але ніяк не впливають на гігієну статевих органів. Ба більше, вони можуть стати причиною проблем: річ у тім, що прокладки занадто активно вбирають секрет, тим самим порушуючи захисний шар шкіри в делікатній зоні.


Источник материала
loader