Літня вечеря: простий салат з яйцями, насінням соняшнику і тунцем
Літня вечеря: простий салат з яйцями, насінням соняшнику і тунцем

Літня вечеря: простий салат з яйцями, насінням соняшнику і тунцем

«Часом хочеться простих і перевірених кулінарних рішень: зрозумілі інгредієнти та приємний смак. Простий салат з тунцем — це легка страва на обід чи вечерю, інгредієнти до якої можна купити навіть у найменшій крамничці біля дому. А от заправка вінегрет робить салат цікавішим, аж трішки вишуканим. Якщо ж ви любите слати з мінімальним смаком соусів, інший наш салат з тунцем і шпинатом — до ваших послуг», — радить талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Цей салат з яйцями та томатами поєднує в собі чимало користі. Річ у тім, що шпинат вважається одним із найкорисніших продуктів взагалі й для підтримки та втрати ваги зокрема. У тунці є чимало необхідних омега-3 жирних кислот, котрі наш організм не здатен виробляти самостійно. Томат забезпечує вміст клітковини в страві, а яйця — білку. Окрім того, корисні жири є також і в соняшниковому насінні, котре можна використати для прикраси. Страва виходить не тільки дуже смачна, але й збалансована за харчовим профілем.

Як приготувати салат з тунцем і яйцями

Інгредієнти:

Для салату:

2 яйця

1 ст.л. олії

1 томат

185 г консервованого тунця (1 банка)

65 г бейбі шпинату

15 г соняшникового насіння

Для заправки:

4 ст.л. олії

1 ч.л. гірчиці

1 ст.л. червоного винного оцту

Простий салат з тунцем: покроковий рецепт

  1. У сотейник налийте окріп, вкиньте 2 яйця кімнатної температури та варіть 8 хвилин після закипання. Готові яйця перекладіть у холодну воду, охолодіть і очистьте. Наріжте начетверо.
  2. Томат наріжте часточками нашестеро. Якщо тунець консервований чималими шматками, злегка розімніть його виделкою.
  3. Зробіть соус вінегрет: змішайте до однорідності 4 ст.л. олії, 1 ч.л. гірчиці та 1 ст.л. винного оцту.
  4. У тарілку викладіть бейбі шпинат, 185 г консервованого тунця, яйця та томати. Заправте соусом, перемішайте та подавайте, притрусивши насінням.

Источник материала
Поделиться сюжетом