Як перетворити найбільші страхи на власну силу: розповідають діти в артбуці CRYONES
Як перетворити найбільші страхи на власну силу: розповідають діти в артбуці CRYONES

Як перетворити найбільші страхи на власну силу: розповідають діти в артбуці CRYONES

Команда Gen.Ukrainian випустила артбук CRYONES про дитячу силу духу. Книжка розповідає історії маленьких героїв, які, зустрівшись з труднощами,  сміливо стали до боротьби та перетворили найбільші страхи на власну силу.

Проєкт реалізували в межах програми реабілітаційного табору Gen.Camp — «Захищені любов’ю». Вона ставить за мету створення засобів саморегуляції, які допомагають постраждалому ідентифікувати травму та навчити допомагати собі самотужки в час загострення стану. Фінал програми — перетворення свого болю в історію, що містить ідею, насичену силою та готовністю боротися з труднощами заради кращого майбутнього.

«Страшно уявити, яке покоління може вирости, якщо ми не допоможемо дітям інтегрувати свій болісний досвід – адже саме пережиті в дитинстві події формують рішення майбутніх дорослих. У Gen.Camp ми робимо все можливе, аби болісні дитячі історії пролунали та були почутими», — ділиться засновниця ГО Gen. Ukrainian Оксана Лебедєва. 

Як перетворити найбільші страхи на власну силу: розповідають діти в артбуці CRYONES - Фото 1

Як перетворити найбільші страхи на власну силу: розповідають діти в артбуці CRYONES - Фото 2

Як перетворити найбільші страхи на власну силу: розповідають діти в артбуці CRYONES - Фото 3

З англійської crayons перекладається як «кольорові олівці». Проте автори заграють зі словом та вкладають глибший сенс: cry ones — «ті, що плачуть». Над виданням працювала група Tablefruit: артдиректорка Поліна Клібус та креативний директор Іван Голуб.

Всередині книги живе оповідач, зображений на обкладинці та на закладці — його образ натхненний дитячим малюнком. Поводир мандруватиме сторінками разом з читачем. Спершу познайомить з 15 історіями учасників Gen. Camp, а згодом занурить у простір між реальністю та уявою, де дитячі малюнки поєднані зі світлинами Костянтина та Влади Ліберових. Продовживши подорож, читач зустрінеться зі найглибшими дитячими страхами та переживе найрізноманітніші емоції. У фінальному розділі «Майбутнє» герой повертається додому з перемогою — на нього чекає свято. Хоч перемога України над ворогом ще не відбулась, але в дитячій уяві вона немов запрограмована наперед — маленькі герої сміливо мріють про мир та щоденну радість. 

Як перетворити найбільші страхи на власну силу: розповідають діти в артбуці CRYONES - Фото 4

Як перетворити найбільші страхи на власну силу: розповідають діти в артбуці CRYONES - Фото 5

Зібрані з продажу кошти спрямують на психологічну реабілітацію українських дітей, що постраждали від жахів війни.


Источник материала
loader