5 ідеальних продуктів на сніданок
5 ідеальних продуктів на сніданок

5 ідеальних продуктів на сніданок

Деякі дієтологи та фізіотерапевти (як, наприклад, тренерка Марго Роббі та Наомі Кемпбелл) упевнені, що користь сніданку надто переоцінена, і рекомендують перенести ранкове приймання їжі на період після тренування. Але зіркова українська лікарка-дієтологиня Наталія Самойленко вважає інакше. Вона стверджує, що сніданок — це «метаболічний вектор і так званий трамплін для інсуліну».

«Від того, які продукти ми обираємо для першого приймання їжі, залежить швидкість обмінних процесів і рівень інсуліну протягом дня. Саме з цієї причини сніданок не повинен бути солодким. Солодощі запускають вироблення великої кількості інсуліну. Далі вже не ми керуємо собою — ми стаємо заручниками інсуліну, тягнути на солодке вас буде протягом усього дня», — стверджує Наталія.

Які ж п`ять продуктів мають бути у вас на тарілці, щоб ваш сніданок був ситним і здоровим? Наталія Самойлено називає п`ятірку супергероїв для жіночого здоров`я.

5 ідеальних продуктів на сніданок

Цілозернові крупи

Ранкова каша надовго збереже відчуття ситості, не створить додаткового навантаження на травний тракт, забезпечить організм поживними речовинами та необхідною енергією. Найкраще підійдуть гречка, кіноа, пшоно, амарант, дикий рис.

Овочі

Термічно оброблені або сирі овочі мають бути присутніми в кожному прийманні їжі та займати 50% від загального обсягу їжі за добу.

Лляне насіння

Мало хто знає, але насіння льону за своїми корисними властивостями нічим не поступається екзотичному насінню чіа. Льон містить Омега-3, білок, клітковину, залізо, калій, магній і фосфор. Як бонус, він нормалізує роботу серцево-судинної системи та шлунково-кишкового тракту.

Яйця

Це справжнісінька протеїнова бомба! Яєчний протеїн вважається еталонним. Просте варене яйце буде набагато кориснішим для організму, але можливі такі варіанти як омлет або яйце пашот.

Білі сири

Для здорового сніданку чудово підійде домашній сир, адигейський, сулугуні, моцарела, фета або бринза.


Источник материала
Поделиться сюжетом