Микола Зубков розкаже про “Таємниці унікального Кобзаря”
Микола Зубков розкаже про “Таємниці унікального Кобзаря”

Микола Зубков розкаже про “Таємниці унікального Кобзаря”

У вівторок, 18 червня 2024 року о 18.00, у Фотомузеї, що у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться розповідь Миколи Зубкова “Таємниці унікального Кобзаря”.

Знаний шевченколюб із Харкова Микола Зубков розповість про маловідомі сторінки нецензурованого “Кобзаря” Тараса Шевченка та про книгу “Відроджений Кобзар” .

Зустріч відбудеться в рамках ушанування 210-ої річниці Тараса Шевченка.

Подію організовано у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею, Народного музею Тараса Шевченка Львівського палацу мистецтв.

Про унікальне найповніше видання усіх поетичних творів Тараса Шевченка без будь-яких цензурних вилучин буде розповідати упорядник, доцент Харківського національного університету імени Василя Каразіна, Заслужений працівник освіти Микола Зубков.

Ювілейне видання базовано на матеріялах “Кобзаря”, який було видано ще на початку далеких 1920-х років минулого сторіччя у Німеччині завдяки титанічній праці мовознавця, професора Василя Сімовича. Упорядник Микола Зубков ретельно опрацював безліч правописних огріхів, якими рясніли всі попередні видання.

Микола Зубков розкаже львів’янам про важливість рідної мови , якою Тарас Шевченко розбудив українців через “Кобзар”, про чужинський правопис та цензурований і неповний “Кобзар”.

До та після події гостинно пригощатиме Кава Старого Львова. Традиційно дякуємо нашим інформаційним друзям Агенції інформації та аналітики “Гал-інфо” та Українське радіо. Львів  за активний розголос.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

Источник материала
Поделиться сюжетом